28 februari 2012

Amerikanskt designpris till boken Svenska Antikhandlare

Eget beröm luktar illa, men eftersom det är form och design som har prisats så tillfaller äran i större grad Jan Vana och Dolhem Design som formgav boken Svenska Antikhandlare.

Svenska Antikhandlare_antikbok_Arena bokförlag_Jan Vana_Pontus Silfverstolpe_Sofia SIlfverstolpe_modern design_Swedish Antique Dealers

Boken, Svenska Antikhandlare har nyligen tilldelats det amerikanska designpriset Graphics guldmedalj 2012 för helhetsupplevelse och dess grafiska form i priskategorin böcker. Sedan tidigare har boken vunnit det svenska Designprisets silvermedalj 2011.

Jan Ribbhagen_Svenska Antikhandlare_Swedish antique dealers_Arena Bokförlag_designpris_Jan Vana_Pontus Silfverstolpe_Sofia Silfverstolpe

Svenska Antikhandlare, som jag skrivit tillsammans med min fru, Sofia porträtterar 33 av Sveriges(och Finlands) främsta konst och antikhandlare och en del av deras favoritföremål. Boken innehåller även ett kapitel som behandlar den svenska antikhandeln ur ett historiskt perspektiv.

För er som prenumererar på Barnebys nyhetsbrev finns det chans att vinna ett exemplar senare i veckan!

Tack Jan Vana och Dolhem Design för sena uppesittarkvällar och aldrig sviktande ambitionsnivå!
3 kommentarer

Carl, 15.58, 05 mars 2012

Stort grattis till hela teamet bakom boken. Har alltid tyckt det varit en härlig bok.Den finns väl i bokhandeln om man vill köpa fler exemplar ? Det är en underbar present att ge bort !

christofer, 14.21, 01 mars 2012

Tack! Det värmer att höra!:)

Camilla Kleist, 11.14, 01 mars 2012

Det är en mycket trevlig bok, så man får gratulera :)

Kommentera