Bukowskis

Bukowskis grundades 1870 av Henryk Bukowski och har utvecklats till att bli Nordens största auktionshus. Idag är Bukowskis Kunglig hovleverantör och erbjuder internationella slagauktioner, online-auktioner, och private sales. Bukowskis har genomfört auktioner i Sverige under de senaste 140 åren, bland annat kung Karl XV samling år 1873 och kvarlåtenskapen efter Ingmar Bergman år 2009. Bukowskis fick även exklusiva rättigheter att sälja etsningar gjorda av den svenska konstnären Anders Zorn på 1920-talet. Etsningarna var så värdefulla att de accepterades som säkerhet för banklån, och blev även börsnoterade hos Bukowskis.

Bukowskis är ett av Skandinaviens äldsta showroom och har kontinuerligt visningar av både unika och högkvalitativa konstobjekt. Bukowskis huvudkontor ligger i Stockholm, de har kontor i Helsingfors, Göteborg och Malmö, och finns även representerade runt om i Europa, USA och Asien. Bukowskis har sedan länge varit specialister inom konst, och håller sig ständigt uppdaterade för att dagligen kunna göra kvalificerade värderingar av konstföremål, vilket bidrar till den stadiga ökningen av Bukowskis konstnärliga kunskapsbank.

I Stockholm har Bukowskis slagauktioner i form av Klassiska, Moderna, Vintage & Juveler samt Contemporary & Design, och varje auktion hålls två gånger om året under våren och hösten. Bukowskis erbjuder också en mängd andra auktioner så som Vintage Sale, Eclectic Sale, och olika specialauktioner. Onlineförsäljningen sker genom Bukowskis Market, som har showroom i Stockholm, Göteborg och Malmö. Bukowskis Market erbjuder katalogsföremål från alla epoker och alla prisklasser, lämpliga både som samlarobjekt eller heminredning. Bukowskis är en del av International Auctioneers, IA, som består av sju välkända auktionshus i Europa och USA. Bukowskis är också representerade i EFA - European Federation of Auctioneers.

Länder
  • Sverige
  • Finland

Bloggat om "Bukowskis"

Ljuva 1930-tal!
1930-talet var stilrent, enkelt och andades en sober elegans. Möbler i böjträ, stålrör och bonad björk gjorde rummen ljusa och luftiga och ersatte det tidigare mörka och tunga. Bort skulle de sirliga dekorationerna och inredningen blev istället sparsamt utsmyckad med mjuka former och rena linjer. Barnebys ger dig inspiration och tips om hur du inreder i sann 1930-talsanda.
Bukowskis byter VD när nordens ledande auktionssajt ska bli e-handelsplattform
Det är ingen tvekan om att auktionshösten inletts med en rivstart. I fredags kunde Barnebys meddela sina läsare att Stockholms Auktionsverk har fått in det kanske största uppdraget i auktionshusets historia och idag meddelar Bukowskis att Nordens ledande auktionshus byter VD.
Den oändliga lekfullhetens formgivare - Stig Lindberg 100 år
Lekfull, påhittig, färgstark, mångsidig och modern - alla storslagna adjektiv står i givakt när man talar om den folkkäre formgivaren som satte färg och mönster på det svenska folkhemmet. Den 17 augusti skulle han ha fyllt hundra år. Grattis, tusenkonstnären Stig Lindberg!
Dagbädden är årets trendigaste möbel
Den är komfortabel, elegant och dubbelt funktionell. Dagbädden har det senaste året blivit en supertrendig inredningsdetalj. Eftersom den kan fungera både som säng och soffa passar den lika bra i små som i större hem.
Inredningsinspiration: Svenska musikerns vindsvåning på Södermalm
Grammisvinnaren, låtproducenten och sångaren Oskar Linnros säljer sin mysiga vindsvåning på Åsögatan i Stockholm. I den bohemiska tvåan blandas kelim och gedigna trämöbler med industriell design, och i sovrummet har han en gång spelat in en skiva. Följ med på en rundtur!

Slutpriser "Bukowskis "

RING, briljantslipade diamanter, tot. 1.34 ct, i form av löv.
18k rosé guld. St 16.5/52. Bukowskis
DOSA.
Blått glas, emaljdekor och metallbeslag. 1900-talets början. Diam. 13 cm. Bukowskis
HANDVÄSKA SAMT SKÄRP, Christian Dior. 1970-tal.
Monogrammönstrad canvas i blått, dragkedjeknäppning upptill. Dioremblem framtill. Märkt "Christian Dior made in France". Höjd 20, bredd 28,5 cm. Matchande skärp, märkt "Christian Dior made in France 75", längd 86,5 cm. Dioremblem framtill. Bukowskis
LOUIS VUITTON, armband.
Beige läder med guldfärgat spänne i form av blomma. Läderrem med dekor av monogram samt blommor. Insida i beige mocka märkt "LOUIS VUITTON PARIS made in france". Omkrets ca 21 cm. Bukowskis
WIWEN NILSSON, brosch, Lund 1972, sterling.
Påfågel. Längd 7 cm. Bukowskis
Bukowskis har 0 objekt i kategorierna.

Hitta adress och telefonnummer till Bukowskis

Kundtjänst
Sverige:
info@bukowskis.com
T:+46 8 614 08 00
Finland:
helsinki@bukowskis.com
T:+358 9 668 91 10
Göteborg
Kungsportsavenyn 43
411 36 Göteborg
T: 031 20 03 60
goteborg@bukowskis.com
Norrköping
Linnégatan 21
602 23 Norrköping
T: 011 - 18 42 30
norrkoping@bukowskis.com
Stockholm
Arsenalsgatan 4
Box 1754
111 87 Stockholm
T: 08 614 08 00
info@bukowskis.com
Malmö
Kalendegatan 18
211 35 Malmö
T: 040 669 57 80
malmo@bukowskis.com
Helsingfors
Bukowski Oy Ab
Stora Robertsgatan 12
SF-00120 Helsingfors
Finland
T: +358-9-668 91 10
helsinki@bukowskis.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons