Bukowskis

Bukowskis grundades 1870 av Henryk Bukowski och har utvecklats till att bli Nordens största auktionshus. Idag är Bukowskis Kunglig hovleverantör och erbjuder internationella slagauktioner, online-auktioner, och private sales. Bukowskis har genomfört auktioner i Sverige under de senaste 140 åren, bland annat kung Karl XV samling år 1873 och kvarlåtenskapen efter Ingmar Bergman år 2009. Bukowskis fick även exklusiva rättigheter att sälja etsningar gjorda av den svenska konstnären Anders Zorn på 1920-talet. Etsningarna var så värdefulla att de accepterades som säkerhet för banklån, och blev även börsnoterade hos Bukowskis.

Bukowskis är ett av Skandinaviens äldsta showroom och har kontinuerligt visningar av både unika och högkvalitativa konstobjekt. Bukowskis huvudkontor ligger i Stockholm, de har kontor i Helsingfors, Göteborg och Malmö, och finns även representerade runt om i Europa, USA och Asien. Bukowskis har sedan länge varit specialister inom konst, och håller sig ständigt uppdaterade för att dagligen kunna göra kvalificerade värderingar av konstföremål, vilket bidrar till den stadiga ökningen av Bukowskis konstnärliga kunskapsbank.

I Stockholm har Bukowskis slagauktioner i form av Klassiska, Moderna, Vintage & Juveler samt Contemporary & Design, och varje auktion hålls två gånger om året under våren och hösten. Bukowskis erbjuder också en mängd andra auktioner så som Vintage Sale, Eclectic Sale, och olika specialauktioner. Onlineförsäljningen sker genom Bukowskis Market, som har showroom i Stockholm, Göteborg och Malmö. Bukowskis Market erbjuder katalogsföremål från alla epoker och alla prisklasser, lämpliga både som samlarobjekt eller heminredning. Bukowskis är en del av International Auctioneers, IA, som består av sju välkända auktionshus i Europa och USA. Bukowskis är också representerade i EFA - European Federation of Auctioneers.

Länder
  • Sverige
  • Finland

Bloggat om "Bukowskis"

Kvinnliga konstnärer och deras manliga muser
Att ha en musa är och har varit ett framgångsrikt recept för många stora manliga konstnärer genom konsthistorien. Förutom att vara en inspirationskälla har de också kastat ett romantiskt skimmer över konstnären, eftersom förhållandet med musan många gånger varit av romantisk art. Men kvinnliga konstnärer har också haft sina manliga muser.
Branden på Kungliga Konsthögskolan
I onsdags eftermiddag kom larmet om att Kungliga Konsthögskolan på Skeppsholmen stod i brand. Först under förmiddagen på torsdagen uppgavs branden vara under kontroll, men den kunde ha förstört en av våra viktigaste konstfakulteter. Barnebys berättar om högskolans historia.
I Johnny Depps färgsprakande våning
Bohemiskt, industriellt, romantiskt och vågat. I Johnny Depps takvåning i Los Angeles har uttrycket "less is more" aldrig yttrats. Följ med på en rundtur i våningen som nu är till salu.
Systembolaget flyttar vinauktioner till Bukowskis
Stockholms Auktionsverk, sedan ett par år helägt av Lauritz.com, har bedrivit dryckesauktioner sedan 2004. Nu är det Bukowskis tur att ta över stafettpinnen.
Jackpott för svensk samling med Barnebys värderingstjänst
En svensk privatperson fick för två månader sedan rejält med napp via Barnebys värderingstjänst. Sju av nio föremål som personen skickade in plockades upp av auktionshuset Auctionata och kommer nu att säljas med ett sammanlagt utropspris på 250 000 kronor.

Slutpriser "Bukowskis "

ARMBAND, carréslipade blå safirer, ca 12 ct, med briljantslipade diamanter, ca 11 ct, 1930-tal.
Platina. L. 18 cm. Etui. Bukowskis
GUCCI, väska 1980-tal.
Monogrammönstrad canvas med bruna skinndetaljer. Invändigt beige skinn. Märkt med metalloval med monogramlogga samt etikett: "GUCCI Assecory Collection MADE IN ITALY". 23 x 20 cm. Bukowskis
"Intérieur et nuit"
Joan Miró\n"Intérieur et nuit"\nFärglitografi, 1969, på tapet, signerad med svart krita 24/75, tryckt hos Arte Adrien Maeght, utgiven av Maeght, Paris. Bladstorlek 95,2 x 54,6 cm. Bukowskis
"Le viaduc d'Auteuil (Le Pont)"
Maximilien Luce\n"Le viaduc d'Auteuil (Le Pont)"\nSignerad Luce och daterad -90(?). Duk 49,5 x 65,5 cm. Bukowskis
GUNNAR NYLUND Figuriner, 2 st, Rörstrand.
Stengods. Två delfiner. Signerade R GN SWEDEN. Höjd 22 cm exkl träsockel. Bukowskis
Bukowskis har 0 objekt i kategorierna.

Hitta adress och telefonnummer till Bukowskis

Kundtjänst
Sverige:
info@bukowskis.com
T:+46 8 614 08 00
Finland:
helsinki@bukowskis.com
T:+358 9 668 91 10
Göteborg
Kungsportsavenyn 43
411 36 Göteborg
T: 031 20 03 60
goteborg@bukowskis.com
Norrköping
Linnégatan 21
602 23 Norrköping
T: 011 - 18 42 30
norrkoping@bukowskis.com
Stockholm
Arsenalsgatan 4
Box 1754
111 87 Stockholm
T: 08 614 08 00
info@bukowskis.com
Malmö
Kalendegatan 18
211 35 Malmö
T: 040 669 57 80
malmo@bukowskis.com
Helsingfors
Bukowski Oy Ab
Stora Robertsgatan 12
SF-00120 Helsingfors
Finland
T: +358-9-668 91 10
helsinki@bukowskis.com
Annons
Annons
Annons
Annons