Bukowskis

Bukowskis grundades 1870 av Henryk Bukowski och har utvecklats till att bli Nordens största auktionshus. Idag är Bukowskis Kunglig hovleverantör och erbjuder internationella slagauktioner, online-auktioner, och private sales. Bukowskis har genomfört auktioner i Sverige under de senaste 140 åren, bland annat kung Karl XV samling år 1873 och kvarlåtenskapen efter Ingmar Bergman år 2009. Bukowskis fick även exklusiva rättigheter att sälja etsningar gjorda av den svenska konstnären Anders Zorn på 1920-talet. Etsningarna var så värdefulla att de accepterades som säkerhet för banklån, och blev även börsnoterade hos Bukowskis.

Bukowskis är ett av Skandinaviens äldsta showroom och har kontinuerligt visningar av både unika och högkvalitativa konstobjekt. Bukowskis huvudkontor ligger i Stockholm, de har kontor i Helsingfors, Göteborg och Malmö, och finns även representerade runt om i Europa, USA och Asien. Bukowskis har sedan länge varit specialister inom konst, och håller sig ständigt uppdaterade för att dagligen kunna göra kvalificerade värderingar av konstföremål, vilket bidrar till den stadiga ökningen av Bukowskis konstnärliga kunskapsbank.

I Stockholm har Bukowskis slagauktioner i form av Klassiska, Moderna, Vintage & Juveler samt Contemporary & Design, och varje auktion hålls två gånger om året under våren och hösten. Bukowskis erbjuder också en mängd andra auktioner så som Vintage Sale, Eclectic Sale, och olika specialauktioner. Onlineförsäljningen sker genom Bukowskis Market, som har showroom i Stockholm, Göteborg och Malmö. Bukowskis Market erbjuder katalogsföremål från alla epoker och alla prisklasser, lämpliga både som samlarobjekt eller heminredning. Bukowskis är en del av International Auctioneers, IA, som består av sju välkända auktionshus i Europa och USA. Bukowskis är också representerade i EFA - European Federation of Auctioneers.

Länder
  • Sverige
  • Finland

Bloggat om "Bukowskis"

En semla med stil
Fettisdagen är här och vad passar väl då inte bättre än att lyfta upp några av alla de fina serviser som just nu finns att hitta på auktion via Barnebys. Vilken är din favorit?
Avsnitt III - Hur digital är egentligen konstbranschen?
Avsnitt III av konstfolket, ur programmet: Hur digital är egentligen konst och auktionsbranschen? Är Instagram offentlig konst? Var ska auktionshus och gallerier möta kunderna i framtiden? Och hur kunde den svenska snösnoppen bli världskänd? Paulina Sokolow finner tröst i Vatikanstatens instagramkonto medan Pontus Silfverstolpe anser att nätnärvaro handlar om överlevnad för branschen.
Onlineauktioner vinnarrecept för auktionsvärlden
Alla ska vi den vägen vandra. Frågan är bara när vi tar de första stegen.
Alla tiders formgivning
Veckans hemma hos-reportage är ett samarbete med Gods & Gårdar som besökt Joakim Boströms och Malin Bergagårds vackra Göteborgsvåning, där 1700-tal samsas med La belle époque och Svenskt Tenn. Joakim är den som för in det historiska medan Malin spetsar till inredningen med samtida formgivning och design.
Josef Frank-föremålen som såldes för högsta peng 2015
Josef Frank anses vara en av Sveriges största formgivare genom tiderna och hans verk är högt eftertraktade på auktion. Vi har tagit en titt i Barnebys kostnadsfria slutprisbank för att se vilka elva verk av denna mästare som såldes för högsta peng hos världens auktionshus 2015.

Slutpriser "Bukowskis "

"Audrey Hepburn, St Tropez 1967"
Terry O'Neill\n"Audrey Hepburn, St Tropez 1967"\nSignerad Terry O'Neill och numrerad 4/50. Gelatinsilverfotografi, bildyta 45,5 x 68 cm. Framtagen senare. Bukowskis
BORDSPENDYL. Wien, 1800-talets början. Empire.
Förgylld brons. Dekor av örn med ormar och blixtar. Vitemaljerad urtavla. Märkt "J: Straub in Wien". Höjd 32 cm. Nyckel och pendel medföljer. Bukowskis
POUL KJAERHOLM, soffbord, "PK-63A", Kjaerholm Production, Danmark.
Underrede i borstat stål, rektangulär skiva av carraramarmor. 120 x 60 cm, höjd 29,5 cm. Bukowskis
JOSEF FRANK, skrivbord, Firma Svenskt Tenn, modell 1022.
Mahogny, skiva fanerad med palisander, ljus kantrand av björk. Brännstämplat Josef Frank Svenskt Tenn AB ERIKSSON & SÖNER MÖBELSNICKERI VRENA. Längd 130 cm, djup 63 cm, höjd 72,5 cm. Bukowskis
WILHELM KÅGE, skål, farstagods, Gustavsberg Studio 1955.
Ristad randdekor, glasyr i gult, grönt och brunt. Signerad FARSTA KÅGE Z studiostämpel samt målat 0169 (från Gustavsbergs Museum). Diameter 20,5 cm, höjd 5,5 cm. Bukowskis
Bukowskis har 0 objekt i kategorierna.

Hitta adress och telefonnummer till Bukowskis

Kundtjänst
Sverige:
info@bukowskis.com
T:+46 8 614 08 00
Finland:
helsinki@bukowskis.com
T:+358 9 668 91 10
Göteborg
Kungsportsavenyn 43
411 36 Göteborg
T: 031 20 03 60
goteborg@bukowskis.com
Norrköping
Linnégatan 21
602 23 Norrköping
T: 011 - 18 42 30
norrkoping@bukowskis.com
Stockholm
Arsenalsgatan 4
Box 1754
111 87 Stockholm
T: 08 614 08 00
info@bukowskis.com
Malmö
Kalendegatan 18
211 35 Malmö
T: 040 669 57 80
malmo@bukowskis.com
Helsingfors
Bukowski Oy Ab
Stora Robertsgatan 12
SF-00120 Helsingfors
Finland
T: +358-9-668 91 10
helsinki@bukowskis.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons