31 augusti 2016

Rengöring av porträtt kan avslöja Shakespeares rätta ansikte

Trots att William Shakespeare troligen är världens mest kända dramatiker är hans liv till stora delar höljt i dunkel. Vi vet egentligen inte ens hur han verkligen såg ut. Men nu föreslår The National Portrait Gallery i London att man ska rengöra och restaurera ett av porträtten av Shakespeare för få fram en mer realistisk bild av hans ansikte.

Läs artikeln

Barnebys Konstnyheter

Se hela "Konstnyheter"

30 augusti 2016

Mysteriet med fläcken på Skriet löst

Den vita fläcken på den första versionen av Edvard Munchs berömda målning "Skriet" har länge gäckat konstvärlden. Är det fågelbajs, stearin eller färg? Nu har forskare med hjälp av röntgen lyckats fastställa vad fläcken egentligen är.

Läs artikeln

Barnebys Konstnyheter

Se hela "Konstnyheter"

30 augusti 2016

Fem boutiquehotell du vill inreda ditt hem efter

Boutiquehotell har blivit allt mer populärt de senaste åren och poppar upp överallt som små delikata tryfflar på storstädernas gator. Tanken är att du som gäst ska få en personlig och lyxig upplevelse, en känsla vi gärna vill åstadkomma hemma också. Här är fem boutiquehotell runt om i världen med inredning som får vem som helst på fall.

Läs artikeln

Trender, inspiration & hemma hos

Se hela "Trender, inspiration & hemma hos"

27 augusti 2016

Fullmåne och kulörta lyktor bjuder till fest med skaldjur

Kära läsare, nu har vi lagt sommaren bakom oss och skördetiden står inför dörren. Härligt är det med skaldjur av skilda slag. Till svenska insjökräftor passar det bäst med öl och brännvin, men till havskräftor längtar man efter en fyllig vit bordeaux. För oss som har fallenhet för norrländska dofter, ställer vi oss frågan; finns det något vin som passar till surströmming?

Läs artikeln

Carl Jan Granqvist

Se hela "Carl Jans Klassiker"

26 augusti 2016

Frukost med Ulf Rollof

300 inbjudna VIP-gäster trängdes i CFHILLs lokaler på Norrlandsgatan när Ulf Rollof i torsdags gjorde comeback i Stockholm. I en intervju med Barnebys innan vernissagen berättar Rollof om nya studion i Kalifornien, barndomens kleptomani och tekniken bakom ljusmålningarna.

Läs artikeln

26 augusti 2016

Fem höstutställningar du inte får missa

Med höstens intåg öppnar en stor mängd konstutställningar runt om i landet. Barnebys listar fem utställningar med samtidskonst som öppnar under hösten och som varje konstälskare borde besöka.

Läs artikeln

Barnebys Konstnyheter

Se hela "Konstnyheter"
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons