21 februari 2017

Andy Warhol gav presidenten evigt liv

Med serien Cowboys and Indians ifrågasatte Andy Warhol bilden av den typiska amerikanska hjälten och hur den blivit en självklar del av USA:s kultur. Hans ikoniska screentryck av Theodore Roosevelt känns idag igen av fler än originalfotografiet.

Läs artikeln

Auktionsnyheter

Se hela "Auktionsnyheter"

18 februari 2017

5 svenska slott att inreda efter

Sverige har en lång historia och många välbevarade slott runt om i landet. Slotten är inte bara en fröjd för ögat exteriört, utan har ofta fantastiska interiörer med genuina, vackra och drömlika inredningar. Här är fem svenska slott som vi vill inreda efter!

Läs artikeln

Trender, inspiration & hemma hos

Se hela "Trender, inspiration & hemma hos"

15 februari 2017

Är detta världens mest verklighetstrogna skulptur?

Nej, hon finns inte på Madame Tussauds, men skulle mycket väl platsa där. Hon är så naturtrogen att ingen hade höjt på ögonbrynen om hon reste sig och gick därifrån. John De Andreas hyperrealistiska skulpturer är gjorda i polyester och glasfiber men skulle kunna vara av kött och blod.

Läs artikeln

Auktionsnyheter

Se hela "Auktionsnyheter"

14 februari 2017

9 av konstens mest oförglömliga kyssar

Kärleken är ett av konstens mest skildrade teman. Älskande par, olycklig kärlek - konstnärer i alla kulturer har alltid vurmat för att avbilda kärleken och dess obegränsade former. Till Alla Hjärtans Dag har vi sammanställt nio av konsthistoriens mest oförglömliga kyssar - från Gustav Klimts erotiska målningar till Margittes tyglade passion.

Läs artikeln

Barnebys Konstnyheter

Se hela "Konstnyheter"

11 februari 2017

Så inreder du hållbart - och billigt

Vi slänger, köper nytt, slänger och köper nytt. Sopbergen växer i takt med att vi konsumerar. Investera istället i heminredning av hög kvalitet på auktion som stilmässigt passar i många år framöver och i olika typer av inredningar. Det är miljömässigt hållbart, trendigt, mer unikt och framförallt billigt.

Läs artikeln

Trender, inspiration & hemma hos

Se hela "Trender, inspiration & hemma hos"

2 februari 2017

9 sätt att blanda gamla föremål med modern inredning

Det finns inga lagar eller regler inom inredning som säger att alla föremål i ett rum behöver vara från samma tidsperiod. Det blir faktiskt mycket mer livfullt och spännande att blanda modernt och gammalt. Här är 9 tips på hur du kan blanda vackra gamla saker med modern inredning!

Läs artikeln

Trender, inspiration & hemma hos

Se hela "Trender, inspiration & hemma hos"

20 januari 2017

Barnebys listar konstsveriges 51 mäktigaste

Barnebys listar de 51 mäktigaste i konstsverige 2016. I juryn sitter Barnebys bloggare Joanna Sundström, Jonas Kleerup, Carl Larsson, Pontus Silfverstolpe samt två för året inbjudna gästtyckare.

Läs artikeln

Pontus Silfverstolpe

Se hela "Pontus Silfverstolpe"
Annons