26 oktober 2016

Nakenfotografi - konst, erotik eller synd?

Ända sedan människan började skildra bilder ur livet har vi avbildat varandra nakna. Nakenporträtt har både ansetts vara syndiga, varit symboler för frihet och använts i studiesyfte. Men var går gränsen mellan pornografi och konst? Vi tar en närmare titt på nakenfotografiet och skildringen av den nakna människokroppen.

Läs artikeln

Auktionsnyheter

Se hela "Auktionsnyheter"

26 oktober 2016

Barnebys tipsar: 10 saker att göra i helgen

Passa på att få den gamla familjeklenoden värderad, utveckla dina kunskaper i konsthistoria, eller varför inte ta en promenad i en vacker slottsträdgård i höstsolen? Det finns många underhållande aktiviteter att ta del av runt om i landet i helgen - vi har listat 10 av dem.

Läs artikeln

Barnebys Konstnyheter

Se hela "Konstnyheter"

25 oktober 2016

8 oljemålningar på auktion du inte får missa

Från Teneriffa till Skottland, från 1600-talet fram till våra dagar - konsthistorien vimlar av fenomenala konstnärer från hela världen som med varierande tekniker och stilar målat i olja. Här är åtta fantastiska oljemålningar som finns på auktion just nu.

Läs artikeln

Auktionsnyheter

Se hela "Auktionsnyheter"

21 oktober 2016

Mästerverk från Moderna Museet kan bli Sveriges dyraste målning någonsin

Ingen har kunnat undgå C F Hills offensiva framfart på konstmarknaden. Flera av årets mest omfattande och betydelsefulla försäljningar har ägt rum i de relativt nyöppnade visningslokalerna på Norrlandsgatan. Nu är C F Hill inblandade i försäljningen av vad som mycket väl kan komma att bli Sveriges dyraste målning någonsin.

Läs artikeln

Barnebys Konstnyheter

Se hela "Konstnyheter"

20 oktober 2016

5 snygga restauranger du vill inreda efter

Att det är viktigt att miljön där du sitter och äter är inspirerande har många restauranger förstått. Maten smakar bättre om restaurangen tänkt lika mycket på inredningen som menyn. Här är fem restauranger vars inredning väcker hungern i dig.

Läs artikeln

Trender, inspiration & hemma hos

Se hela "Trender, inspiration & hemma hos"

20 oktober 2016

Trendspaning: inred med lekfulla föremål från Afrika

Masker, skulpturer och möbler. Den afrikanska konsten är ofta tredimensionell och kan fungera som olika typer av inredningsföremål. Hos Duran går det just nu att auktionera hem pallar, bänkar och masker samt skulpturer av den mindre skalan. Alla perfekta för att förnya ditt hem!

Läs artikeln

Auktionsnyheter

Se hela "Auktionsnyheter"

19 oktober 2016

Bjäringer Collection på Christie´s i Paris

Ytterligare en svensk samling med internationell konst av 1900-talets största namn går under klubban. Den här gången på Christie´s i Paris.

Läs artikeln

Pontus Silfverstolpe

Se hela "Pontus Silfverstolpe"

19 oktober 2016

Dalís hummer och röda läppar på auktion hos Christie's

Christie's i London ska i mitten av december auktionera ut Salvador Dalís hummertelefon Lobster Telephone och den röda läppsoffan Mae West Sofa. Objekten, skapade av en av våra mest uppmärksammade surrealister genom tiderna, förväntas gå för inte mindre än 7 miljoner kronor sammanlagt.

Läs artikeln

Auktionsnyheter

Se hela "Auktionsnyheter"

18 oktober 2016

Alex Katz designar kollektion för H&M

H&M har länge gjort samarbeten med kända designers, och dessa samarbeten ofta får köerna att ringla långa utanför butikerna vid kollektionssläppet. Nu har H&M för första gången gett en samtidskonstnär i uppdrag att formge en hel kollektion. Den amerikanske målaren Alex Katz kommer att skapa kläder för kvinnor och män, med release den 1 december.

Läs artikeln

Barnebys Konstnyheter

Se hela "Konstnyheter"
Annons
Annons