23 augusti 2016

Lars Bohman och Galerie Forsblom går ihop - skapar Nordens största konstgalleri

Läs artikeln

22 augusti 2016

Bukowskis byter VD när nordens ledande auktionssajt ska bli e-handelsplattform

Det är ingen tvekan om att auktionshösten inletts med en rivstart. I fredags kunde Barnebys meddela sina läsare att Stockholms Auktionsverk har fått in det kanske största uppdraget i auktionshusets historia och idag meddelar Bukowskis att Nordens ledande auktionshus byter VD.

Läs artikeln

Pontus Silfverstolpe

Se hela "Pontus Silfverstolpe"

19 augusti 2016

Nyupptäckt träsnitt av Albrecht Dürer i Tyskland

Sommaren har varit en spännande tid för beundrare av renässanskonstnären Albrecht Dürer. Bara en månad efter det sensationella fyndet av en sedan länge försvunnen Dürer-etsning på en loppmarknad i Frankrike, har nu museet Kunsthaus Kleve i Nordrhein-Westfalen hittat ett femhundra år gammalt träsnitt av den tyske mästaren. 

Läs artikeln

Barnebys Konstnyheter

Se hela "Konstnyheter"

19 augusti 2016

Stockholms Auktionsverk säljer internationella toppverk

Ett av de största och viktigaste försäljningsuppdragen i auktionshusets 342-åriga historia. Så beskriver Stockholms Auktionsverks VD Niclas Forsman det prestigefulla uppdraget att få sälja de konstsamlande makarna IngaBritt & Arne Lundbergs konstsamling.

Läs artikeln

Pontus Silfverstolpe

Se hela "Pontus Silfverstolpe"

19 augusti 2016

Kvalitet, trend och design hos Formstad Auktioner

När Formstad håller auktion den 28 augusti sparas det inte på krutet. Det totala utropet ligger på över en miljon kronor, och stora namn som Josef Frank, Le Corbusier, Poul Henningsen och Carl Malmsten finns representerade i katalogen. "Vår bästa auktion någonsin, sett till kvalitet och totala utrop", säger Jonas Hybertsen på Formstad Auktioner.

Läs artikeln

Auktionsnyheter

Se hela "Auktionsnyheter"

21 augusti 2016

Hemma hos familjen Ekman på Stafsäter säteri

Strax söder om Linköping ligger säteriet Stafsäter med anor från 1600-talet. Här bor Johan och Maria Ekman tillsammans med sina barn i boningshusets vackra rum som renoverats och inretts med varsam hand.

Läs artikeln

Trender, inspiration & hemma hos

Se hela "Trender, inspiration & hemma hos"

13 augusti 2016

Antika marmorhundar tillbaka hos husse

Grekiska mytologins Aktaion har äntligen fått tillbaka sina hundar. Millesgården har genom Sotheby´s och Millesgårdens Vänförening lyckats köpa tillbaka två romerska marmorhundar som tillhör en av de antika skulpturer som ingår i Carl Milles egen skulptursamling. Från och med oktober kan allmänheten se den sensationella återföreningen på plats på Millesgården.

Läs artikeln

Pontus Silfverstolpe

Se hela "Pontus Silfverstolpe"
Annons
Annons
Annons
Annons