17 maj 2019

En amorin uppenbarar sig i en Vermeer-målning efter tre sekel

I över tre sekel har en liten ängel gömt sig i Johannes Vermeers "Girl Reading a Letter at an Open Window", dold under flera lager färg. Men det är inte konstnären själv som målat över den – och nu får ängeln återigen se dagens ljus.

Läs artikeln

12 april 2019

Casa Perfect: ett townhouse i New York där allt är till salu

För många svenskar är New York redan den ultimata symbolen för modern design. Nu har staden fått ytterligare ett tillskott, den här gången i form av ett modernt townhouse som både rymmer konstgalleri och butik såväl som privat hem.

Läs artikeln

Trender & Inspiration

Se hela "Trender & Inspiration"

12 mars 2019

Regissören till "Call Me By Your Name" designar villa i Como

Oscarsnominerade regissören Luca Guadagnino har alltid drömt om att bli inredningsarkitekt. När vännen Federico Marchetti bad honom förvandla en gammal silkesfabrik till ett stilriktigt hem gick drömmen i uppfyllelse. Ta en titt i Villa La Filanda!

Läs artikeln

Trender & Inspiration

Se hela "Trender & Inspiration"

15 mars 2019

Fem saker du kanske inte visste om Rubens

Peter Paul Rubens var en flamländsk barockmålare aktiv i Antwerpen mellan år 1600-1640. Tillsammans gjorde hans kunskapstörst, många resor runt om Europa och visionära idéer Rubens till en av de mest uppmärksammade konstnärerna någonsin. Men vem var han egentligen?

Läs artikeln

28 mars 2019

Gränsland och öken – Georgia O’Keeffe

På gränsen mellan ett figurativt och ett abstrakt formspråk, känd för sina storskaliga och beryktade blommor, är Georgia O’Keeffe en av den amerikanska 1900-talsmodernismens mest prominenta konstnärer. Trots att O’Keeffe varit död i drygt tre decennier slår hon sina egna auktionsrekord om och om igen.

Läs artikeln

Trender & Inspiration

Se hela "Trender & Inspiration"

13 mars 2019

William Bouguereaus mästerverk för 327 miljoner på auktion

1800-talskonstnärens enorma pièce de résistance Le Jeunesse de Bacchus toppar Sotheby’s auktion med impressionistisk och modern konst den 14 maj.

Läs artikeln

5 mars 2019

Lauritz köper tillbaka Stockholms Auktionsverk

För en dryg vecka sedan kunde man läsa att Lauritz ägare och grundare Bengt Sundström pantsatte sin egen vingård för att rädda sitt auktionshus. Idag har Lauritz.com tillkännagivit att man köper tillbaka de 51% av Stockholms Auktionsverk som man nyligen sålde till finansmannen Per Taubes Gelba.

Läs artikeln

26 februari 2019

Jobs - en blomstrande syskonskara

Jobs är idag förknippat med färggranna textilier, ofta med motiv av växtlighet och blommor. Men den innovativa och handlingskraftiga syskonskarans framgångar började faktiskt med keramik. Barnebys berättar historien bakom konstnärsfamiljen Jobs.

Läs artikeln

Trender & Inspiration

Se hela "Trender & Inspiration"

22 februari 2019

Au revoir Karl Lagerfeld

“Hamburg is the gateway to the world, but only the gate” brukade Karl Lagerfeld citera sin mor. Han tog henne på orden, klev ut genom porten och erövrade världen.

Läs artikeln

Trender & Inspiration

Se hela "Trender & Inspiration"

30 januari 2019

Salvador Dalí i paranoians land

Med sin otämjda konst, excentriska personlighet, uppfinnelserikedom och surrealistiska landskap har Salvador Dalí blivit en av tidernas mest omtalade konstnärer.

Läs artikeln

13 februari 2019

Vinnarna på Antikmässan

Idag tjuvstartar årets upplaga av Antikmässan! Det första priserna har delats ut och montrarna är på plats - i morgon välkomnas allmänheten till Nordens största antikmässa. Barnebys kan redan nu berätta om mässans bästa monter och det dyraste föremålet på plats.

Läs artikeln

16 november 2018

Världens 10 dyraste diamanter

The Princie, The Orange, Zoe, och Pink Legacy är bara några av de namn som dyker upp på listan över dyraste diamanter i världen. Men vilken är egentligen dyrast? Och varför?

Läs artikeln

27 januari 2017

Inspiration: Finn Juhls eleganta och moderna hem

Finn Juhls banbrytande möbeldesign gav den danska formgivningen en ny riktning mot skulpturala och expressiva former. Med genomtänkta detaljer, enkla linjer och exklusiva träslag skapade han tidlösa designikoner och en nydanande och modern möbelestetik. Följ med in i hans stilfulla hem utanför Köpenhamn!

Läs artikeln

Trender & Inspiration

Se hela "Trender & Inspiration"

12 december 2018

Topp 10: stulna mästerverk som fortfarande är försvunna

Vi listar tio av de mest kända stulna konstverken som fortfarande inte blivit återfunna, allt från Rembrandts enda havsstorm till Rafaels självporträtt.

Läs artikeln

4 februari 2019

Hundra år av Bauhaus

År 2019 markerar hundraårsjubileet för Bauhaus, en rörelse känd för sitt banbrytande, moderna och integrerade förhållningssätt till konst, arkitektur och design.

Läs artikeln

13 februari 2019

Är världen redo för AI-konst?

I oktober år 2018 blev Christie’s det första huset att auktionera ut ett konstverk skapat med hjälp av Artificiell intelligens. I mars kommer auktionsjätten Sotheby’s att följa i Christie’s fotspår och auktionera ut en installation av AI-konstnären Mario Klingemann. Är AI-konst en trend på uppgång?

Läs artikeln

12 februari 2019

Marie Antoinettes favorit – Élisabeth Vigée Le Brun

Élisabeth Vigée Le Brun var den första konstnären att få måla ett officiellt porträtt av Marie Antoinette. Som både framgångsrik rokoko-porträttör och kvinna var hon banbrytande i den så annars mansdominerade världen under 1700- och 1800-talen. Nu har Vigée Le Brun blivit den dyraste kvinnliga konstnären på auktion i kategorin Old Masters.

Läs artikeln
Annons