Barnebys har här valt ut de tio bästa instagramkontona för dig som älskar att gå på museum. Urvalet är inte enbart baserat på antal följare utan tar även hänsyn till originaliteten av innehållet, frekvensen av inlägg och kvaliteten på de föreslagna bilderna.

MoMA @themuseumofmodernart

 

Louvren @museelouvre

Louvren är det mest inflytelserika franska museet på Instagram sett till antalet följare på drygt 437.000 (slutet av februari 2016) och frekvensen av inlägg.

 

Victoria and Albert Museum @vamuseum

Keramik, möbler, mode, skulptur, textil, målningar och smycken... Victoria & Alberts Instagramkonto har absolut något för alla.

 

Metropolitan Museum of Art @metmuseum

Teamet på the Met bjuder sina instagramföljare på ett dynamiskt innehåll av vackra bilder och filmer på klassiska och antika målningar och föremål samt en och annan galaklänning.

 

Tate Galleries @tate

 

The Brooklyn Museum @brooklynmuseum

 

Slottet i Versailles @chateauversailles

Lär känna slottet i Versailles utantill. Deras instagramkonto låter er uppleva olika delar av slottet, däribland de franska trädgårdarna, skulpturerna, möblerna och arkitekturen, genom vackra bilder.

 

New Museum @newmuseum

Ett annat museum med modern konst i New York, är New Museum, som förutom att skryta med sin imponerande samling har en arkitektur som i sig är värd en titt.

 

Frick Collection @frickcollection

Instagramkontot för Frick Collection är särskilt varierande genom dess blandning av PR-evenemang, bakom kulisserna-bilder och självklart sitt stora fokus på konsten.

 

Guggenheim @guggenheim

 

 

Se fler listor från Barnebys

Konst vs Politik: 25 tillfällen då bilden sa mer än 1000 ord

7 konstnärssamarbeten vi minns

6 dyrast sålda fotografierna på auktion

Barnebys listar konstsveriges 51 mäktigaste

- 10 största konstsamlarna världen över

- 10 dyraste kvinnliga konstnärerna på auktion

- 10 dyraste manliga konstnärerna på auktion

- 9 kändisföremål vi sett på auktion

- 8 händelser som skakade om auktionsvärlden