10. Minnet av Lars-Yngve Johansson

Den folkkäre smyckesexperten från Antikrundan Lars-Yngve Johansson gick bort 77 år gammal i augusti 2018. Hans omåttliga popularitet visade sig inte bara i Antikrundans tittarsiffror utan även i den av Barnebys grundare, Pontus Silfverstolpe, författade minnestext som hedrade den framlidne kollegan.

9. When they go low, she flies high

I ett annat inlägg av Pontus Silfverstolpe lånades Michelle Obamas ord When they go low, we go high för att sammanfatta årets upplaga av Nobelbanketten med Sara Danius och det återvunna plagget i fokus.

8. Mingel på Nationalmuseum

Årets kanske största händelse i konstsverige under året var utan tvekan återinvigningen av Nationalmuseum i Stockholm. Ni läste inlägg om renoveringen, konst som åter hänger i museets salar, nyförvärv och museets historia. Men det som alla helst verkade vilja se var bilderna från museets invigningsmingel.

7. Cheap Monday-grundarnas hem

Drömmarna om Florens verkar vara många. När vi publicerade det här hemma hos-reportaget från makarna Fribergs villa i Toscana blev klicken många. Paret bakom Cheap Monday, Monki och Weekday har plockat med sig skandinaviska designers till den italienska landsbygden där det för närvarande arbetar med sitt nya märke AVAVAV Firenze.

6. De tio mest skandalösa konstverken

Skandaler lockar alltid och de är inte ovanliga i konstvärlden. Vi listade 10 konstverk som orsakar stora rubriker i konsthistorien.

5. Konstsveriges 51 mäktigaste

I början av varje år listar Barnebys konstsveriges 51 mäktigaste personligheter som haft en särskild betydelse under det gångna konståret. Under 2018 var ni liksom tidigare år lika nyfikna på vem som sitter på makten.

4. De tio dyraste klockorna på auktion

Klockor har länge varit, inte bara ett av våra mest eftersökta föremål, men också ämne för några av våra mest lästa inlägg. Oavsett om det handlar om specifika klockors historia eller auktionsrekord verkar ni vilja veta allt om uren - speciellt hur högt priserna kan nå.

3. Kvinnor som präglat konsthistorien

Det har minst sagt varit ett år där starka kvinnor figurerat i media och debatter. Vi har också blickat tillbaka på kvinnor i historien och givetvis finns där otaliga kvinnliga konstnärer som kanske inte alltid fått samma utrymme som männen i vår historia. Minst sagt uppskattat var det när vi berättade om 10 av dessa!

2. Intresse för fulla Muminmuggar

79 000 kronor, ja så mycket kan en Muminmugg kosta. Som samlarobjekt utan motsvarighet kan den ikoniska muminmuggen kan gå för dyra pengar på auktion. Men hur vet du om Muminmuggen i ditt skåp är en av dyrgriparna? Det ville ni allt gärna veta!

1. Vindsvåningen på Hotel Acapulco 

Det mest lästa inlägget i år var hemma hos-reportaget från vindsvåningen i det gamla hotellet Acapulco. Auktionsfynd, ärvda möbler och design, konst och konsthantverk av skandinaviska skapare lockade flest Barnebysläsare under 2018.