Kan du presentera dig kort?

Georgios Batselas: -Redan från barnsben har klockor varit mitt stora intresse. Jag började på Erikssons Urhandel 1999 och på Kaplans har jag varit med sedan år 2008.

Har du någon klockanekdot du skulle vilja berätta om?

Georgios: - Jag har ett stort motorsportintresse och var därför på Mantorp och såg STCC-finalen 2000. Hade då på mig min Sjöö Sandström Chronolink Racekronograf och med den kunde jag klocka bilarna med korrekt tid, innan det kom ut i högtalarna runt banan.

Omega "Pilot´s Watch", 46mm, 1932, LOT1, Important Watches, 14/5 2016.(photo: kaplans.se) Omega "Pilot´s Watch", 46mm, 1932, LOT1, Important Watches, 14/5 2016.(photo: kaplans.se)

Berätta om Kaplans klockambitioner för 2016?

Georgios: - Vi ska fortsätta göra riktigt bra auktioner för våra befintliga köpare och säljare, och gärna locka fler internationella kunder. Georgios: - Vi ska fortsätta göra riktigt bra auktioner för våra befintliga köpare och säljare, och gärna locka fler internationella kunder. Vi jobbar mycket aktivt med vårt kontaktnät för att hitta unika vintageklockor med intressant bakgrund.Vi jobbar mycket aktivt med vårt kontaktnät för att hitta unika vintageklockor med intressant bakgrund.

- Klockkvaliten äger rum 14 maj och vi har redan nu flera intressanta objekt. Ett riktigt intressant objekt är nummer 1 i auktionen, en Omega "Pilot’s Watch". Den tillverkades 1932 och kom att användas av piloter – därav kom namnet till. Det som gör den unik och rolig är att den är så stor – hela 46 mm – för att underlätta för piloterna att läsa av tiden snabbt, och att den har ett fickursverk. Det är nästan som att man tagit ett fickur och satt ett armband på den. Det här exemplaret kom till Sverige 1939 och är i väldigt bra skick.

Har du någon favorit bland dina tidgivare?

Georgios: - Breitling Emergency från 1995. Det är en flygarklocka med en nödsändare. Den fungerar så bra att man får skriva på ett kontrakt om att inte använda den och störa flyget i onödan. Kan vara bra om du är en person som åker skidor i lavinområden.

Läs mer om: Klockkvaliten 14 maj.

Det blir mer klockor från Kaplans och Klockkvaliten under våren. Vill du se mer bilder följ TTF och Kaplans Auktioner på instagram