1. Jeff Koons första jobb efter studierna på School of the Art Institute of Chicago och Maryland Institute College of Art, var i informationsdisken på Museum of Modern Art i New York. På MoMA hade han bland annat till uppgift att sälja medlemskap till besökande kunder. Detta tycks ha gett honom en viss mersmak för affärer då han sedan skaffade sig licens och arbetade som börsmäklare på Wall Street för att på så vis finansiera sina olika konstprojekt.

2. Vid åtta års ålder målade Koons kopior av kända äldre mästare som han sedan sålde vidare till kunder i sin fars möbelbutik. På äldre år har han flera gånger blivit stämd för upphovsrättsintrång efter att  ha använts sig av andras verk i sina egna.

3. Koons var redan som ung ett stort fan av Salvador Dalí och sägs även ha odlat en egen mustasch i likhet med Dalís karaktärstypiska. Under sin studietid på universitet tog han kontakt med konstnären och lyckades efter en del om och men få till ett möte. Envis som han var fixade han därefter en personlig inbjudan till Dalís utställning som precis öppnat i New York.

4. Jeff Koons skulpturer utmärks för sitt stora format och tar sig ofta uttryck i motiv som leksaker och bruksföremål. I november 2013 såldes hans Balloon Dog (Orange) för 498 miljoner kronor på Christie's i New York och blev därmed det dyrast sålda konstverket på auktion av en levande konstnär.

5. Koons är själv konstsamlare och hans första inköp var ett verk av ingen mindre än Roy Lichtenstein. Dessvärre var han tvungen att sälja verket på grund av ekonomiska anledningar i början av sin karriär.

 

 

Titta här för att se pågående auktioner med Jeff Koons