Millesgården, Lidingö

På Millesgården på Lidingö i Stockholm har man i sommar en utställning som väl matchar deras berömda skulpturpark. Temat för sommarutställningen är blomstermotiv och över 60 verk från 20 konstnärer visas. Både äldre och nutida verk inom måleri, foto och rörlig bild finns representerade, däribland verk av Andy Warhol, Eugène Jansson och Denise Grünstein. Utöver utställningen är Millesgården i sig väl värt ett besök med sin vackra arkitektur och fantastiska skulpturpark där man under sommaren med fördel intar sin lunch eller en trevlig fika.

Information om Millesgården finns här!

 

Dunkers kulturhus, Helsingborg

På Dunkers kulturhus visas under sommaren två utställningar du inte får missa om du befinner dig i Skåne. Samlingsutställningen Ledtrådar om Carl Johan De Geer och hans mångfacetterade konstnärskap bjuder på en kavalkad av färg och politik representerat genom måleri, foto och film. Modedesignern Bea Szenfeld är känd för att jobba i gränslandet mellan mode och konst och visar nu för första gången sin kreativitet i ett sammanhang i utställningen ArtCouture. Återvunna, gamla tyger och papper hör till Bea Szenfelds mest använda material och sin inspiration finner hon ofta från vattenvärlden och konstsim.

Dunkers har ett fullspäckat program för alla åldrar hela sommaren med konserter, familjedagar och guidade visningar. 

All information om Dunkers kulturhus finner ni här!

 

Sandgrund, Karlstad

Väl värt ett besök är konstnären Lars Lerins permanenta konsthall i Karlstad, den före detta dansbanan Sandgrund. Förutom de permanenta uställningarna, som förvisso roterar och byts ut under året, har konsthallen varje år fyra gästutställare. I sommar är det den brasilianska konstnären Isabella Cabral som har en tydlig nisch i sitt måleri; hon avbildar bitar av brasilianska träbåtar. Cabral är bosatt i Paris med en finsk make och delar av hennes konst har starka influenser från Finland, vilket syns tydligt i några av verken i utställningen. Cabral gästspelar på Sandgrund till och med 2 augusti.

Mer information om Sandgrund finner ni här!

 

Dansmuseet, Stockholm

Under sommaren visar Rolf de Marés dansmuseum utställningen Sleeping Beauties - Drömmar och Kostymer. Utställningen berättar om den kända ryska baletten och dess storhetstid mellan 1909-1929 och hur de gjorde balett till absolut högsta mode. Dåtidens stjärnor inom baletten nådde kultstatus jämförbar med nutidens skådespelare och artister och även scenograferna och de konstnärliga ledarna fick stort erkännande. Missa inte att ta del av dessa fantastiska kostymer. Utställningen pågår till slutet av sommaren.

All information om Dansmuseet finns här!

 

Wanås slott, Östra Göinge

Mellan Hässleholm och Kristianstad ligger Wanås slott som sedan 1987 är en stor scen för svensk och internationell samtidskonst, med inriktning på platsspecifik konst. Sommarens utställning, Barriärer, samlar sex konstnärer verksamma i Sydafrika som förhåller sig till just temat barriärer. Dessa kan ses som en begränsning eller ett hinder men också som något skyddande. Verken är platsspecifika för skulpturparken i Wanås och ses också i deras konsthall. Fin lunch kan man äta i Café Fredholms på Wanås.

Mer information om Wanås finns här!

 

Här är ytterligare en utställning ni inte får missa!