Igår var det invigning av utställningen Swedish Art: Now! på Sven-Harrys konstmuseum. På plats fanns både initiativtagare Michael Elmenbeck och curator Oscar Carlson liksom kulturminister Alice Bah-Kunke som invigde utställningen.

I urvalet bland svenska, samtida (unga) konstnärer finns verk av både etablerade konstnärer och nykomlingar. Bland deltagarna syns bland annat Johan Bergström Hyldahl, Hans Berg, Ilja Karilampi, Malin Gabriella Nordin och Klara Lidén.

Utställningen, som inleder Stockholm Art Week 2016 har som ambition att presentera de mest relevanta konstnärskap som etablerats de senaste fem åren. Flera verk har aldrig visats för en svensk publik tidigare som ett nyare verk av Nathalie Djurberg och en platsspecifik målning av Emanuel Röhss. Andra är speciellt utformade som en rumslig installation av Nanna Nordström och en intervention av Cajsa von Zeipel i Sven-Harrys ”hem” på taket. I media-rummet visas ett generöst program av den främsta videokonsten med bl.a. Lina Selander och Meriç Algün Ringborg. I samband med utställningen kommer det att genomföras tre stycken performance av Dimen Abdulla, Éva Mag och Roger von Reybekiel.

Utställningen pågår fram till den 6 juni.

Mer om utställningen här.