Art Basel besöks i år av svenska Galleri Andréhn-Schiptjenko som visar två konstnärer, José León Cerrillo och Gunnel Wåhlstrand. Cerrillo arbetar med installationer som ämnar analysera övergången från det abstrakta till det konkreta och Wåhlstrand har under senaste åren omarbetat fotografier med hjälp av en teknik som kallas tuschlavering.

Galleri Andréhn-Schiptjenko är dock inte de enda med svensk koppling på mässan. Svensken Per Skarstedt med gallerier i London och New York ställer också ut på Art Basel. Förra året sålde han en målning av Andy Warhol till priset av knappa 265 miljoner kronor. Vad som erbjuds i år återstår att se men ett namn som är klart är David Salle, vars konst tilltalar många.

Det New York-baserade galleriet Bortolami gallery bjöd nyligen in till soloutställningen "Fortune" med konst av den tyskfödde konstnären Jutta Koether, vilken skapade stor uppmärksamhet i såväl medier som bland köparna. Inom kort var alla verk utom ett sålda. På Art Basel ges en ny chans då två skulpturer av Koether kommer finnas tillgängliga.

Namnet Christopher Wool dyker med jämna mellanrum upp i Barnebys nyhetsrapportering. På Art Basel är han åter aktuell då galleri Luhring Augustine visar en fyra meter hög skulptur av Wool tillverkad av tråd som konstnären hittat på sin ranch utanför Texas. Den kan bli din för 16,5 miljoner kronor.

David Kordinsky Gallery i Los Angeles bjuder på verk av den amerikanska konstnären Mary Weatherford, som på senaste tiden varit mycket omtalad för sina målningar med installationer av glödande neon. På mässan visas en svart canvastavla med neonrör i blått och rött.

Multinationella galleriet Hauser & Wirth visar bland annat ett konstverk från den bortgångne konstnären Mike Kelleys samling. Den vägghängda skulpturen består av hundratals gosedjur och är en version av hans signaturverk "More Love Hours Than Can Ever Be Repaid". 

Ett annat annorlunda materialval är salt, något som den indiska konstnären Reena Saini Kallat arbetar med. På Art Basel kan man njuta av hennes fotografier, vilka föreställer installationer av poetiska dikter skrivna i sanden med hjälp av just salt, där tidvattnets vågor gradvis raderar orden. Representant av Kallat är galleriet Chemould Prescott Road, beläget i Mumbai.

Utöver gallerierna visar närliggande museum upp konst från bland annat Paul Gaugain, Salvador Dalí, Andy Warhol och flertalet konstsamtal, filmvisningar och paneldiskussioner samsas om besökarens uppmärksamhet under mässdagarna.