Kerry Taylor själv inledde sin karriär på Sotheby's som klädes-och vintageansvarig innan hon 2003 beslutade sig för att starta eget auktionshus med inriktning på just mode och vintage. Det Londonbaserade huset erbjuder förutom klädesplagg även accessoarer, illustrationer och annat moderelaterat. Två gånger årligen hålls deras större Passion for Fashion-auktioner med mindre auktioner där emellan.

Den 23 juni hålls auktionen Passion for Fashion med flertalet intressanta utrop för den inbitna samlaren och fashionistan. Ett antal plagg signerade Alexander McQueen finns till utrop och ska du på fest med Gatsby-tema kommer du garanterat finna rätt outfit här.

Ett utrop som kommer tilltala alla ABBA-fans är nr 274, två plagg tillhörande Frida och Agneta från sent 70-tal. Det är en 20-talsinspirerad sammetsklänning, troligen av Janice Wainwright, samt en röd tidstypisk voluminös jumpsuit av Norma Kamali. Plaggen gavs som gåva till fotbollslaget Arsenals manager Terry Neill då han var god vän med hela gruppen och de gav ofta konsert-och matchbiljetter till varandra. De var tilltänkta hans tonårsdöttrar och har nu efter ett antal år kommit ut för försäljning.

Plagg från ABBAs storhetsdagar kommer sällan ut på marknaden så detta är verkligen ett unikt tillfälle.

 

Hela katalogen till Kerry Taylors auktion finner ni HÄR!