Vad är ARRIVALS?

ARRIVALS är en webshop som förmedlar limiterade upplagor av konst skapade av unga konstnärer och kreatörer från högskolor i och utanför Sverige.

Konsten på siten är i låga upplagor till priser under 3 000 kr. Vi vill att konst ska vara kul och lättillgängligt och inte behöva kosta två månadslöner. Exklusivt behöver inte vara dyrt.

Vad ska man tänka på när man köper konst?

Att man köper med hjärtat och enbart köper med hjärtat. Strunta i om det är rätt i färg för att matcha soffan eller förhoppningen om att det är ska bli en lysande investering.

Hur hittar du nya konstnärer?

Det är så lyxigt att vi blir kontaktade av konstnärer dagligen som vill samarbeta med oss men självklart besöker vi förberedande konstskolor och konsthögskolor löpande under terminerna. Största källan till nya konstnärssamarbeten just nu är via vårt instagramkonto tack vare att våra följare till stor del består av konstnärer och kreatörer.

Favoritdel med ditt jobb?

Att komma nära konstnärerna och kreatörerna och deras konstnärliga processen och nästbästa delen med mitt arbete är att hjälpa till att sammanlänka alla dessa visuella och konceptuella genier med en bred marknad. Ytterligare en bonus är att jag själv tack vare ARRIVALS har råd att köpa konst!

 

Vad var det bästa med förra årets medverkande på Affordable Art Fair? 

ARRIVALS och Affordable Art Fair vilar på samma värdegrund – att demokratisera konsten och göra samtida konst tillgänglig för alla oavsett förkunskap och ekonomi. Vi trivdes som fisken i vattnet och att få möjlighet att träffa en fysisk publik är ju jättekul - vi finns ju bara online!

/ Teamet på Affordable Art Fair