Motorsportfestivalen Classic Race Aarhus är en av Europas största och besöks varje år av närmare 35.000 bilentusiaster, med andra ord ett perfekt tillfälle för en bilauktion som denna. Auktionen sker i regi av Silverstone Auctions, som de senaste fem åren hållit framgångsrika bilauktioner i England, och Lauritz.com, som är ett av Skandinaviens största auktionshus.

En av auktionens absoluta toppnummer är en nykreation av den ikoniska bilen Mercedes 300 SLR, känd från Sir Stirling Moss och Denis Jenkinsons seger i Mille Miglia år 1955. Endast nio exemplar tillverkades av originalbilen och av dessa finns idag sex stycken kvar, varför nyproducerade bilar av denna modell är hett eftertraktade bland bilentusiaster och samlare.

Exemplaret som tillhandahålls på auktionen är mycket ovanligt och skapat för hand av Jim Marland, som en gång grundade Proteus Sport & Racing Cars. Bilen konstruerades under en två-årsperiod och stod färdig 2010. Rent visuellt är den mycket lik originalet där instrumentbrädan och övrig interiör har skapats för hand.

Bland auktionens övriga utbud hittar vi dessa fantastiska skapelser.

 

Visning av bilarna sker den 27 maj följt av auktion den 28-29 maj med start klockan 13:30 (bägge dagarna). 

Samtliga bilar finns att hitta på Barnebys