"Barnebys bryter ny mark på en traditionell marknad som har haft sina givna regler, alltför länge. Idag är det viktigt att kunna anpassa sig till kundens behov. Det handlar om att träffa en ny generation av köpare och säljare och anpassa marknaden till dagens publik och deras köp och säljbeteenden. Om du lyckas är potentialen enorm", säger Barnebys medgrundare Pontus Silfverstolpe.

De senaste åren har auktionsmarknaden blivit allt mer global. Barnebys har drivit utvecklingen att öppna upp och tillgängliggöra världens utbud av konst, design, antikviteter och samlarföremål för alla, oavsett vart i världen man befinner sig. Med mer än 800 000 sökbara föremål dagligen som är till salu samt 40 miljoner slutpriser från auktioner är Barnebys idag världens största aktör på marknaden.

"Italien har sedan urminnes tider varit en av de viktigaste marknaderna för skapande av konst och konsthantverk, men även design, bilar och fashion, varför man länge varit ett nav även för handel på andrahandsmarknaden. Fram till nu har den italienska auktionsmarknaden dock varit eftersatt när det gäller kunskap inom online och digitalutveckling. Nu ser vi en helt annan trend och tack vare lyckade samarbeten med flera italienska kunder har vi valt att starta Barnebys.it", säger Pontus Silfverstolpe, grundare av Barnebys.

"I åratal har vårt auktionshus arbetat tillfredsställande med Barnebys, som varit ett fantastiskt fönster till den internationella marknaden, en användbar och funktionell söksajt, något som inte fanns tidigare.” säger Sebastian Cambi VD och medgrundare av Cambi Casa d’Aste

"Vår framtid är skrivet på många språk. Som ett naturligt steg i Barnebys uppdrag att öppna upp den globala marknaden för konst, antikviteter expanderar vi vår verksamhet till Italien. Barnebys erbjuder en fantastisk möjlighet att upptäcka allt från högklassiga föremål från Europa till kinesiska antikviteter och danska designmöbler, till ett bra pris. Allt är tillgängligt och transparent tack vare Barnebys." säger Christopher Barnekow, grundare och VD för Barnebys.

Svenskägda Barnebys är världens ledande söksajt för konst, design, antikviteter och samlarföremål. Sedan tidigare har Barnebys verksamhet i USA, England, Tyskland, Frankrike, Spanien, Honk Kong förutom Sverige. Nu öppnar man även i Italien. Totalt har bolaget 40 anställda. Barnebys har 2 miljoner användare per månad.

Taggar