Sedan 2015 har Art! Vancouver samlat gallerier och konstnärer från hela världen i British Columbia. I år, kommer mer än 100 utställare samlas mellan den 19 och 22 april för att dela med sig av sin konst. Under mässans öppningskväll äger "Face of Art" rum, en performance där konstnärer får gå på en catwalk med sina verk inför publiken. Och några av namnen på på "modevisningen" är helt klart värda att lägga på minnet.

Charles Gitnick

Charles Gitnick Charles Gitnick

En av de yngsta konstnärerna som medverkar på mässan i år är Charles Gitnick, 15-åringen från Los Angeles som använder bland annat sina gympaskor som duk. Han har också gjort verk med leksakspistoler, en passande kommentar till #enough från en så ung konstnär.

Sherillyn Bain

Sherillyn Bain Sherillyn Bain

Sherillyn Bain har bott i Okanagaregionen i Washington State sedan 1997. I verket ovan ser vi hur Bains magiska realism i vad som skulle kunna ha varit en vanlig avbildning av en enslig landsväg.

Adam Gibbs

Adam Gibbs Adam Gibbs

Något mer traditionellt är fotografiet "Temperate Breeze" av Adam Gibbs. Den hyperreella bilden är tagen vid Fairy Lake i Port Renfrew, Vancouver Island.

Aryan Janghu

Aryan Janghu Aryan Janghu

Aryan Janghu är en av de skulptörer som verkligen sticker ut på mässan. Hans arbeten är, precis som det ovan, ofta tillverkade i metall i indiska Gurgaon.

Philip Brake

Philip Brake Philip Brake

Med bläck på råsidan skapar Philip Brake från Manitoba dessa fantastiska verk med traditionella asiatiska metoder. Efter att färgen satts på tyget rullas det ihop och ångas för att pigmenten ska sätta sig.

För mer information om mässan, besök Art! Vancouvers hemsida. 

 

Kommentera