I Sverige har vi ett par topplag som utkämpat sina derbyn i över hundra år. På planen har toppspelarna haft sina tydliga positioner och vissa stjärnor har lyst mer än andra. På Stockholms Auktionsverk har den högst lysande stjärnan under många år varit konstspecialisten och sedan 2005 chefsintendent för konstavdelningen tillika f d delägaren i Stockholms Auktionsverk Andreas Rydén. Efter nästan arton år lämnar Andreas Rydén Stockholms Auktionsverk  för att ersätta Anna-Karin Pusic på Bukowskis.

I sin roll kommer Andreas att ansvara för avdelningen för svensk och utländsk konst med fokus på tiden ca 1900–1960, ett av den svenska auktionsmarknadens viktigaste segment, samt vara delaktig i företagets övergripande strategiska utvecklingsarbete.

Det går snabbt i svängarna. Andreas Rydén tillträder sin nya tjänst på Bukowskis redan 15 april.

- Marknaden för det bästa inom konsten är glödhet och priserna många gånger sensationellt höga. Bukowskis har en stark tradition av att auktionera ut det bästa och jag ser fram emot att vara delaktig i detta arbete, säger Andreas Rydén.

Andreas Rydén började sin karriär i auktionsbranschen på Beijers Auktioner 1987. År 1992 var han med att starta en filial till Lauritz största konkurrent, det danska auktionshuset Bruun Rasmussen i Stockholm.

Andreas har betytt mycket för Stockholms Auktionsverk och branschen. Under hans ledning har det genomförts en mängd spännande auktioner av privata samlingar, såsom försäljningen av en omfattande samling av konstnären Endre Nemes, den legendariska galleristen Eva Buréns samling samt delar av Fredrik Roos collection.

- Bukowskis uppställning idag av experter på de viktigaste områden är oslagbar. Idag krävs långt mer än expertiskunskaper i konst. Vi står inför en fantastisk omvandling och expansion inom den otroligt dynamiska sfären som spänner mellan fine art i mångmiljonklassen och Nordens effektivaste onlineauktioner med 33 000 klick om dagen. Andreas passar perfekt in i vår framtidsstrategi, säger vd Anna-Karin Laurell.

Barnebys gratulerar Bukowskis till en klok och bra rekrytering.