Domstolen dömde de 35 personerna till mellan 18 månader och tre års fängelse, rapporterar The Guardian. De drev företaget L'Union des commissionnaires de l'hôtel des ventes (UCHV), även kallat "Cols Rouge" efter de röda kragarna på deras uniformer, som ansvarade för hantering och transport av föremål för Drouot. Företaget ska ha fungerat som ett hemligt sällskap vars medlemmar gjort stora pengar på att systematiskt stjäla från auktionshuset. Flera av medlemmarna köpte exklusiva sportbilar och en av dem en bar i Paris för pengarna de fick för stöldgodset.

Stöldhärvan uppdagades 2009 när efter att ett anonymt tips inkommit till polisen, som efter en utredning hittade tusentals målningar, skulpturer och andra föremål som stulits ifrån Drouot. De stulna föremålen kom från förmögna människors dödsbon, och budfirman lät bli att inventera mycket av det som var av värde. Auktionshuset hanterar upp till en miljon försändelser varje år.

Bland de 6000 föremål som stulits fanns bland annat antika möbler, verk av Gustave Courbet, Marc Chagall och Henri Matisse samt smycken.

"Jag kan inte säga ett enda ombud som inte har stulit någon gång under sitt arbete... Faktum är att UCHV var en stöldinstitution. Alla var delaktiga", har en av de anklagade sagt i polisförhör.

Även tre auktionsförrättare döms för inblandning i stölden till 18 månaders fängelse och böter på motsvarande 240 000 kronor.