Tre antikhandlare som driver butiken Metropolitan Fine Arts & Antiques i New York har gripits för att ha sålt konsthantverk i elfenben utan tillstånd, rapporterar The Art Newspaper. Det är ett brott mot lagen som antogs 2014 för att begränsa handeln med elfenben.

Tjänstemän från New York State Department of Environmental Conversation gjorde en räd mot butiken och hittade 126 elfenbensföremål till ett värde av 38,5 miljoner svenska kronor. Bland föremålen fanns två par elefantbetar, varav den ena var över två meter lång.

Distriktsåklagaren menar att antikhandlarna fortsatte att sälja elfenben efter att deras tillstånd - som inte gick att förnya - gått ut. En av handlarnas juridiska ombud säger till New York Times att hans klient nekar till anklagelserna och att han kommer att bestrida dem.

För bara några dagar sedan kom en larmrapport från Internationella naturvårdsunionen där det uppges att antalet elefanter i Afrika minskat 111.000 stycken de senaste tio åren, och att anledningen till den stora minskningen beror på tjuvjakt efter elfenben.

Alla föremål som beslagtagits i räden kommer att förstöras under Elefantens dag i New York nästa år.