Det här får du inte missa på Antikmässan:

The Collector's Awards

På kvällen den 15 februari klockan 19.00 är det dags för antikbranschens alldeles egna Oscarsgala. Prisgalan arrangeras för nionde året i rad och här delas priser ut till de personer och företag som gjort sig förtjänta av en utmärkelse under det gångna året. Priserna som delas ut är Årets antikhandlare, Årets samlare, Årets nydanare och Årets bok. Helt nytt för i år är priset för Årets rookie som delas ut till en kreativ nykomling i branschen. Förutom dessa priser utses även vinnare av Årets monter på Antikmässan samt Årets dyrgrip.

Du som vill mingla med antikbranschen och njuta av en antikafton tillsammans med oss kan köpa biljett till prisgalan. Kvällen bjuder på mingel, prisutdelning, bubbel, snittar och musikunderhållning.

Läs mer här »

Lista över de nominerade »

Samlarens Café - en utställning med Art Nouveau från Rörstrand

Är du intresserad av Rörstrandporslin eller jugend, gärna i kombination? Då finns det en given plats du måste besöka under Antikmässan: Samlarens Café. Där kommer Markus Dimdal, som utsågs till Årets samlare på The Collector’s Awards förra våren, att ställa ut valda delar ur sin fantastiska samling Rörstrandsporslin från perioden kring sekelskiftet 1900.

– Det var min sambo som introducerade mig för ”art noveau”, eller jugendstilen som vi ofta säger i Sverige. Vi gick på olika utställningar och besökte antikhandlare, det var för cirka 15 år sedan, berättar Markus Dimdal.

Läs mer här »

Textila spår - en utställning av vintagetyger

Årets tema för Antikmässan är passande nog ”Tidsresan” – för ett besök på mässan är ju sannerligen en resa bland svunna tidsepokers design och föremål. För att åskådliggöra detta extra tydligt kommer Margareta Backström Öberg och Eva Karlsson att arrangera utställningen ”Textila spår” som spänner över fyra decennier, från 40-talet till 70-talet.

– I utställningen får man följa utvecklingen från nödåren på 40-talet, då man var tvungen att återanvända allting, och decennierna framåt då vi successivt fick det bättre, berättar Eva.

Läs mer här »

Upptäck scenprogrammet

Här finns experter, föredrag, trendanalytiker och inspirationsseminarier. I scenprogrammet kan du hitta föreläsningar om allt ifrån design för folkhemmet till hantverkets återkomst. Välkommen till våra tre scener; Stora scenen, Byggnadsvårdsscenen och Konstscenen (schema för Konstscenen finns på plats på mässan).

Se hela programmet här »

Välkommen till Antikmässan 15-18 februari!