David Brolin; Fåtöljen "Åke" från IKEA ser man inte allt för ofta på marknaden. Den är dock ganska eftertraktad, inte minst bland utländska köpare. Dels är det ju en snygg stol men intresset beror också på att den är snarlik Philip Arctanders Muslingestol, men som ett lite billigare alternativ. Då skicket på din fåtölj inte är det bästa så bör man hålla en värdering kring 4000:-

 

David Brolin; Signaturen F Barbedienne står för Ferdinand Barbedienne. Barbedienne var en rätt känd tillverkare av föremål i metall i Frankrike under 1800-talet. Det som skilde honom från många andra var att han mer eller mindre industrialiserade tillverkandet av konstföremål i metall. Bland annat sålde han replikor av antika bronsstatyer från museer, men även emaljerade vaser som dessa på bilden. Du har inte skrivit någon höjd på vaserna men gissningsvis bör ett utrop ligga kring 6000-8000:- om de inte är allt för stora. Så ett visst förbehåll för storleken på vaserna.

David Brolin; Intresset för Axel Döderhultarn Peterssons figurer har alltid varit stort och de har ofta betalats med höga summor. Återväxten bland samlare har dock varit lite dålig vilket har lett till att priserna har gått ner en del. De senaste 1-2 åren tycker jag mig dock ha sett en ökning av intresset igen för Döderhultarns fina snidade träfigurer. Just den här gruppen med en vallpojke med kalv dyker upp då och då på auktion. Ett rimligt utropspris i dagens marknad ligger kring 12-15 000:- om den är felfri.

 

Rätt svar har baserats på Bukowskis Markets värdering och vinnaren är Jonas Jonason. Stort Grattis säger Barnebys och Bukowskis Market.

 

Edit: Bilder och föremålsbeskrivning är densamma som Barnebys fått in till sin värderingstjänst.