Intresset för antikviteter, konst och vintage är fortsatt starkt - många av utställarna vittnar om mycket god försäljning. Antikmässan är svårslagen när det handlar om möjligheten att hitta unika föremål och konst men bjuder också på massor av inspiration. Årets temautställning "Uppdukat" skapades av designern Jan Rundgren och var en middagsdukning i barockstil med moderna inslag. Thomas Lindblad blev årets samlare 2014 i The Collector's Awards. I år visades hans samling rostfritt och aluminium i en utställning med titeln "Hårda Trotjänare".

Vi märker ett ökat intresse från besökarnas sida att fördjupa sina kunskaper om antikviteter, konst och kulturhistoria - scenprogrammet med ca 40 kostnadsfria föredrag drog i år 4250 personer jämfört med 3500 året innan.

The Collector´s Awards hade för första gången en galacocktail på fredagkvällen på Antikmässan på Stockholmsmässan. Under festliga former minglade branschfolk med besökare och antikprofiler. Under kvällen delades de prestigefyllda priserna ut och vinnarna av Årets antikaffär blev Knutssons Antik & Konsthandel, Årets samlare Grödinge Antik & Design med Johan Helmersson och Peter Norén samt Årets nydanare Bakluckeloppisar av arrangören Stockholms- marknader. Årets dyrgrip kom från Johan Sjösten Antikhandel och priset för Bästa monter gick till Thunér Antikhandel.

Missade du årets mässa?

Se våra härliga filmer från Antikmässan 2015:

[youtube id="t7hy05yjS8Y"]

[youtube id="yj39dexPIiw"]

 

Nästa Antikmässa går av stapeln 18 – 21 februari 2016