Knut Knutsson sa alltid "tänk att vi säljer den här i lilla Uppsala", när man besökt visningarna på Eddagatan i Uppsala. Nu har han anledning att göra det igen. På Uppsalas moderna avdelning av den internationella kvalitetsauktionen såldes årets främsta målning Rökar, Stockholm av modernisten Isaac Grünewald. Stockholmsvyn i perfekt orört skick klubbades för 2 500 000 exklusive provision mot det blygsamma utropet på 800-1 000 000 kronor. Köparen var en privatsamlare. En konservator och en ny ram kommer att skapa en "one million dollar painting" av oljemålningen från 1916.

I övrigt kan man konstatera en framgångsrik auktion så här långt med höga noteringar på Einar Jolins Stockholmsmotiv, men även på det utländska måleriet såsom Victor Vasarely, Georges Mathieu, Alexander Calder m fl.

På den orientaliska avdelningen var prisnivån hög på det som kineserna finner mest intressant, vilket många gånger är rena gissningsleken att försöka veta i förväg. Det som kanske överraskade mest var priserna på ett antal kakemoner. Hittills har inte kaemoner inte nått särskilt höga noteringar på de svenska auktioner med undantag för enstaka signerade gamla målningar. Dyrast blev ett utrop med två stycken. Utropet var 3-4 000 kronor medan klubban föll först vid 250 000 kronor exklusive provision.

Taggar