Vi möts av en stor variation av föremål i Durans auktion, med allt från 1800-talsmålningar, modern konst och skulpturer till böcker, klockor, smycken, möbler, orientaliska mattor och vintageplagg.

Utöver objektens stora mångfald finns även en stor samling av utvalda föremål i art deco och jugendstil från privata spanska samlare, som består av högkvalitativt glas, keramik, silver och möbler. För att nämna ett par exempel hittas bland annat en vacker vas i rökfärgat glas från slutet av 1800-talet, Legras vackra gröna vas med guldlövsdekorationer, ett par vaser gjorda i Loetz glasbruk och en 1920-tals glasvas av Schneider.

 

Nedan syns ett urval av de föremål som finns tillgängliga på auktionen, däribland ett vackert tyg av Alfons Mucha föreställande en kvinna bland blommor, ett modernistiskt glasfönster som tidigare suttit på Casino Mercantile Zaragoza och en skulptur i terracotta av Georges Coudray med titeln Les Nénuphars.

 

I utbudet finns även en del tidstypiska möbler, varav ett par art decolampor, ett vackert skåp i fransk art deco från 1920-talet och ett litet franskt bord skapat av Jules Leleu samt ett par sängbord tillverkade i valnöt.

 

För att se samtliga föremål hos auktionshuset Duran hos Barnebys titta här.