1 1

Ser du ut som ett konstverk? Nu är det dags att ta reda på det. Efter att betaversionen av den nya funktionen släpptes till speciellt utvalda skådespelare, idrottsprofiler och musiker blev appen fullt tillgänglig för amerikaner i januari i år. Nu har appen släppts globalt, vilken jämför ditt ansikte med tusentals konstverk från samlingar runt om i världen.

Det är många av oss som gärna skulle hitta vår konstnärliga dubbelgångare, men hur fungerar egentligen appen?

2 2

När du tagit en selfie och laddat upp den i appen jämför programmet din bild med alla de verk som finns i appens databas och levererar inom ett par sekunder flera verk som liknar dig. Verken graderas efter procent, med det mest lika konstverket först följt av andra med en lägre procent. Genom att klicka på verket får du ytterligare information om målningen, den som är avporträtterad, konstnären och var verket hänger.

[youtube id="jERGXnQT9W0"]

På sociala medier som Instagram och Twitter har resultaten redan delats i tusental och ökar varje dygn. Dessutom, fungerar appen otippat bra: en ung kvinna i Saint Louis, USA parades faktiskt ihop med ett porträtt av sin egen mormor.

Googles nya app  är ett roligt och lekfullt sätt att upptäcka konst. Vem är din dubbelgångare?