Jag är ganska organiserad när jag reser. Gillar att inte att stressa på flygplatser, dessa icke-platser som existerar i någon slags abstrakt tidsrymd där vi mest väntar, köar och sitter. Denna måndag var en av de värsta av upplevelserna på en flygplats där ingenting funkade och reservationerna inte existerade. Detta gjorde att jag anlände till Miami fyra timmar senare än planerat.

Jag hade lånat ut mitt namn till att vara co-host till vernissaget för UNTITLED där jag hade tänkt att vara i tid för att höra om kvällens värd Ryan McGinley och hans verk som auktioneras ut till högsta pris för välgörenhet. Men nu när jag var så sen så blev det bara en snabb 40-minuters runda på vernissaget (som även är Miami-veckans första). Min polare Ruvan Wijesooriya hade lansering för sin fotobok av LCD Soundsystems sist jag var här, men detta år har han inga projekt eller fester utan ska bara träffa folk och kolla konst. Vi möts upp utanför mässan som består av ett stort tält mitt på stranden. En tropisk storm blåser in samtidigt som vi korsar stranden och palmerna och går in till konstmässan.

UNTITLED är den kanske mest intressanta mässan i Miami. Den är mindre än Art Basel men är känd för sin fingertoppskänsla av unga, emerging, spännande gallerier. Och den känns väldigt, väldigt samtida. De som jag möter säger att detta, den tredje upplagan sen starten 2012, är den bästa hitills. Den påminner mycket om den yngre emerging-delen på Frieze. Arkitekturen i form av ett vitt, stilren, lite assymetriskt tältkonstruktion påminner om Frieze i New York. Blev en snabb runda här, ska tillbaka i dagarna och kolla närmare på båsen, men här är några av de jag träffade på min lilla runda.

Min vän Ruvan är inte så van att det är jag som håller i kameran. Han jobbar för övrigt med sin Sverige-bok från sin studio i New York Min vän Ruvan är inte så van att det är jag som håller i kameran. Han jobbar för övrigt med sin Sverige-bok från sin studio i New York

Fotografen och fotomodellen Adina Fohlin var också i stan Fotografen och fotomodellen Adina Fohlin var också i stan

 

Aura Seikkula som har curerat en speciell del av mässan.... Aura Seikkula som bjöd in mig,  har curerat en speciell del av mässan....

 

...där bl.a. Anastasia Ax höll ett uppskattat performance tillsammans med finska galleriet Sinne ...där bl.a. Anastasia Ax höll ett uppskattat performance tillsammans med finska galleriet Sinne

Fler som representerar Sverige är Martin och Amy från Loyal Gallery som varit med på mässan sen starten 2012 Fler som representerar Sverige är Martin och Amy från Loyal Gallery som varit med på mässan sen starten 2012

L1000054

Det tog inte lång tid innan Ruvan insisterade på att få prova min kamera... Det tog inte lång tid innan Ruvan insisterade på att få prova min kamera...

Och hittade direkt typiska konstmässebesökare att dokumentära. Och hittade direkt typiska konstmässebesökare att dokumentära.

L1000022

 

 

 

L1000050

L1000055

UNTITLED Vernissage

 

 

 

Kommentarer