Vad är ett fynd?

Det som är skräp för någon kan vara ett fynd för någon annan. Fynd är inte nödvändigtvis av ekonomisk karaktär, utan kan lika gärna vara en plåtburk som passar perfekt som dekoration i köket, en gammal byrå att måla om eller en udda stol till den där vrån i hallen.

Det finns över en halv miljon föremål hos Barnebys att botanisera bland. Vi hjälper dig att hitta det du letar efter - och att fynda.

Filtrera din sökning

För att snabbare kunna hitta det du letar efter bland sökträffarna kan det vara bra att filtrera din sökning i "kategorier". Är du exempelvis ute efter möbler från 1800-talet och på "1800-tal" utan att välja en kategori får du nästan 1300 träffar. Om du väljer "Möbler, design & speglar" som kategori blir träffarna 430 och lättare att bläddra igenom.

Skärmavbild 2016-10-28 kl. 16.00.12

Sortera efter pris, relevans eller tid

I rullmenyn "Sortera efter" kan du välja i vilken ordning träffarna ska visas: från lägsta till högsta pris, från kortaste till längsta tid kvar på auktionen eller efter relevans. På så sätt kan du hitta föremål som har låga utropspris snabbt och auktioner där du kan lägga in ett bud i sista minuten.

Skärmavbild 2016-10-28 kl. 16.02.20

Håll koll på det du letar efter - Skapa ett konto hos Barnebys!

Registrera dig kostnadsfritt som kund hos Barnebys. Förutom att du kan skapa bevakningar och spara favoritföremål får du också vårt nyhetsbrev med de senaste nyheterna från konst- och auktionsvärlden, hemma hos-reportage och inredningstips.

Skärmavbild 2016-10-27 kl. 10.50.57

Skapa en bevakning!

Du skapar en bevakning genom att söka på det du letar efter och sedan klicka på "Skapa bevakning". Du kommer nu få ett mail varje gång ett nytt föremål som matchar din sökning läggs upp. Det går naturligtvis lika bra att spara en bevakning på en hel kategori, exempelvis "Klockor & Ur".

skapabevakning

Spara favoriter!

Hittat ett föremål du vill bjuda på? Tryck på "Spara favorit", så får du ett påminnelsemail innan auktionen går ut. På så sätt undviker du att missa ett föremål du är intresserad av.

Skärmavbild 2016-10-27 kl. 11.03.09

Det här fyndar du bäst just nu:

Gamla glasföremål. Att inreda med glasföremål är en stark trend. Men det är inte nödvändigt att köpa nytt och dyrt glas i butik. Gamla, vackra glasföremål går ofta att hitta billigt i större partier på auktion.
Ljusstakar i mässing. Går också ofta att köpa billigt i partier, eller till bra styckpris.

Foto: daniellawitte.elledecoration.se Foto: daniellawitte.elledecoration.se

gbgkammarsfwe

Parti karaffer, Göteborgs Auktionskammare. Utropspris: 50 kronor.
Parti ljusstakar, tre par, Göteborgs Auktionskammare. Utropspris: 50 kronor.

Grafik. Etsningar, litografier, tryck... Det finns mängder av dekorativ konst att fynda för bara några hundralappar.

Möbler. Många förknippar möbler på auktion med gamla och värdefulla hantverk som säljs för höga summor, men många gånger är det tvärtom. Exempelvis är det oftast mycket billigare att köpa ett slagbord på auktion än på IKEA, och du får dessutom ett bord med historia, vacker patina och med mycket tåligare konstruktion och material.

 

Bra att tänka på:

• Ett utropspris är inte samma sak som ett startpris. Ett utropspris är en slags värdering på föremålet och kan ses som ett uppskattat slutpris. Men startpriset kan vara mycket lägre. Du kan alltså många gånger fynda föremål för en summa som är flera hundralappar under utropspriset.
Ha is i magen! Ibland kan det löna sig att lägga ett bud i sista sekunden.
Det går nästan alltid att komplettera. Är du exempelvis på jakt efter sex stycken Sjuan-stolar till köket? En auktion med ett jämnt antal stolar genererar i allmänhet ett högre slutpris än en auktion med ett ojämnt antal. Och ofta dyker det upp auktioner med enstaka föremål att komplettera med.

Kommentera