b2e15c34-c516-49b5-a7fb-def93d0391caMagnus af Petersens kommer närmast från Moderna Museet med rollen som intendent med ansvar för museets samling. Innan dess var han Chief Curator på Whitechapel Gallery, London och har bland annat tidigare varit intendent för den Nordiska paviljongen på Venedigbiennalen.

- Bonniers Konsthall är framför allt en plats för samtida konst, där konstnärer även får möjlighet att producera nya verk. Få institutioner har samma goda möjligheter att agera snabbt och att därigenom sätta internationell konst i en nationell kontext. På så sätt ligger konsthallen i framkant. Det ska bli fantastiskt roligt att arbeta med teamet på Bonniers Konsthall, säger Magnus af Petersens i ett uttalande

Bonniers Konsthall har sitt ursprung i Maria Bonnier Dahlins Stiftelse som grundades 1985 av Jeanette Bonnier till minne av dottern Maria. Konsthallen har sedan dess blivit ett hem för stipendiet och stipendiaterna. Pontus Bonnier, styrelseordförande för Bonniers konsthall kommenterar valet av ny chef:

Bonnier Konsthall. Den triangelformade fastigheten i glas i fem våningar ritades av Johan Celsing Arkitektkontor. Foto: Stockholmsfotografier.se Bonnier Konsthall, Magnus af Petersens nya arbetsplats. Den triangelformade fastigheten i glas i fem våningar ritades av Johan Celsing Arkitektkontor. Foto: Stockholmsfotografier.se

- Vi är verkligen glada över att ge uppdraget att utveckla Bonniers Konsthall till Magnus af Petersens. Hans internationella nätverk, långvariga relationer med konstnärer och konstpublik samt hans erfarenheter från utställningar och programläggning skapar förutsättningar för detta. Framförallt tror vi att kombinationen av Magnus erfarenhet och hans passion för samtidskonst kommer att tillföra spännande energi och vitalitet till konsthallen.”

Sara Arrhenius som varit chef för Bonnier Konsthall sedan öppnandet för tio år sedan blir ny chef för Kungliga Konsthögskolan. Magnus af Petersens tillträder tjänsten den 1 april 2017.

Kommentera