åmells_skulpturRedan för ett par år sedan skrev vi om skulptur som en av de stora trenderna inom konstvärlden. Barnebys fortsätter att repetera budskapet. Skulptur, eller snarare tredimensionell konst är utan tvekan det mest trendiga just nu. Skandinaviens ledande konsthandel, Åmells, visar från och med måndag den 6 februari upp en odyssé genom den svenska skulpturhistorien från fem sekel. Utställningen är en omfattande presentation av skulptur som konstform med fokus på konstnärernas stora skicklighet och starka känsla för den tredimensionella konsten.
åmells_skulptur II
Besökarna möter såväl klassiska vita marmorskulpturer och patinerade bronser som modernistiska reliefer och samtida tredimensionella objekt som leker med både material och form. Bland de representerade konstnärerna finns Carl Milles, Johan Niklas Byström, Per Hasselberg, Zandra Ahl, Oskar Korsàr, Gert Marcus och Christian Bergh med flera.
åmells_skulptur I

En av Carl Milles mest eftersökta skulpturer är den vackra En av Carl Milles mest eftersökta skulpturer är "Serpentindanserska". Detta exepmlar visas och säljs på Åmells konsthandel

Kommentera