Den lilla signaturen "Harold C. Harvey 1931" i övre högra hörn fångade parets nyfikenhet och de bestämde sig för att göra lite djupare efterforskningar om konstnären. Snart insåg de att denne Harold C. Harvey (1874-1941) varit medlem i Newlyn School of artists, som under tidigt 1900-tal målade scener från arbetarklassen i Cornwall, England. Harvey var född i Penzance och skolades i hemmet fram till 1894, då han som 20-åring kom att studera konst i Paris.

Paret skickade in bilder på målningen till Christie's med förhoppning om att få den autentiserad och värderad. Christie's tog i sin tur Peter Risdon till sin hjälp. Risdon är expert på Harveys konstnärsskap och kunde snart konstatera att verket var äkta, målad i en tid då konstnären inte var speciellt aktiv i sin yrkesutövning. Det gör det sannolikt att tro att målningen var ett beställningsjobb även om färgsättning och motiv var ganska typiskt för Harveys konstnärsskap. Harold C. Harvey (1874-1941), Study in Green, 1931. Olja på canvas. Målningen säljs hos Christie's den 22 mars.

Harold C. Harvey (1874-1941), Study in Green, 1931. Olja på canvas.
Målningen säljs hos Christie's den 22 mars.

Målningen föreställer en grönklädd kvinna med en Staffordshirehund i sitt knä. Harvey samlade på dessa och hade troligtvis ett par i sin atelje, varför kvinnan på målningen måste ha tagit en av dessa porslinshundar att använda som en slags rekvisita.

Den 22 mars säljs målningen hos Christie's till ett utropspris av motsvarande 55 000-85 000 kronor. En rätt bra avkastning med tanke på dess inköpspris.

Har du en målning eller ett föremål, vars värde du är nyfiken på? Då kan du på ett enkelt sätt använda dig av vår kostnadsfria värderingstjänst, så ser vi till att ditt föremål når alla de auktionshus som är anslutna till Barnebys.

Prova Barnebys värderingstjänst! 

Kommentera