Auktionen på Cambi är en uppvisning av det magnifika hantverk och vackra kultur som så länge odlats i landet i öster. En av höjdpunkterna är en kinesisk Homu-skärm i trä skapada under Qing-dynastin på 1800-talet. Skärmen är fint utsmyckad i jade, pärlor, elfenben och porslin och väntas gå för mellan 30-50 000 euros.

Jade är ett återkommande material bland annat i en statyett föreställande ett berg. Föremålet har en vacker och precis gravyr föreställande ett vidsträckt landskap fyllt med människor och växtlighet. Föremålet har ett uppskattat pris mellan 10-15 000 euros.

En annan höjdpunkt är ett par riktigt maffiga vaser i porslin med dubbla handtag. Dessa pjäser är dekorerade med färgglada scener från både vardag och krig - ett utmärkt exempel på Qingtidens fina hantverk.

Pair of double-handled Pink Family porcelain vases. Bild: Cambi Pair of double-handled Pink Family porcelain vases. Bild: Cambi

Ett par vaser i porslin. Bild: Cambi

Vi måste också lyfta en vacker skulptur föreställande ett träd av romerska mästaren Angelo Giorgio Cazzaniga skapade i mitten av 1950-talet. Trädet, som är i korall, har en vacker gravyr och står på en bas av silver och safir. Utropet ligger på 20 000 euros.

Missa heller inte specialkatalogen The Art of Himalayan and Chinese bronze, tillägnad en viktig samling tibetanska bronsskulpturer som klubbas den 7 juni. Samma dag går även en auktion av fantastiska korallsmycken av stapeln!

Här hittar ni katalogen för Fine Chinese work of arts, och här hittar ni katalogen inför auktionen av korallsmycken den 7 juni

Samtliga föremål från Cambi finns att beundra på Barnebys, ni hittar dem här!