Varje föremål i auktionen presenteras med flera bilder. Auktionshusets fraktgarantier utlovar att det köpta föremålet kommer fram säkert.

Auktionen innehåller totalt 1294 objekt, däribland föremål från både Ming- och Qingdynastin, samt en storslagen samling av exportporslin. Dessutom finns det över hundra tekannor och koppar att bjuda på, vilket gör auktionen till en fantastisk möjlighet för både samlare och de som vurmar för asiatiska konsthantverk.

Höjdpunkterna i auktionen är bland annat ett par blåvita Kangxifat, dekorerade med drakar (objektsnummer 990). Den här typen av fat hittas oftast i mindre storlekar, men det här paret är betydligt större än det vanliga måttet på 32,3 centimeter.

Lika åtråvärd är den här vasen med kopparröd glasyr, med motiv av en drake och Fenix från Qingdynastin (objektsnummer 974). Kopparröda föremål är ovanliga och det är exemplaret kommer utan tvekan att locka budgivare från hela världen.

Vad gäller exportporslinet anses äggskalsporslin tillverkat under Yongzhengregimen (1723-1735) vara det absolut finaste. I Rob Michiels auktion flera fina exempel på hantverk i äggskalsporslin, såsom objekt nummer 355. Det är ett famille rose-fat i mycket god kvalitet, med motiv av en kinesisk kvinna som tar hand om två pojkar.

Att dricka te har alltid varit en betydelsefull del av det kinesiska kulturarvet, vilket syns väl i auktionen. I samlingen finns över tvåhundra sällsynta och dekorativa tekannor, koppar och fat, från ett stort tidspann. Objekt 298 är ett anmärkningsvärt par kinesiska tekannor med lock i Imari-stil, tillverkad under det sena 1600-talet eller tidiga 1700-talet under Kangxiregimen.

Värdering: 28 000 - 56 000 kronor.

Ingen tebjudning är fulländad utan ett par vackra koppar med tillhörande fat, och i auktionen finns flera museiexemplar som kommer få varje konnässörs hjärta att slå lite snabbare. Objekt 451 är ett utmärkt och inbjudande teset, som finns återgivet i det nederländska Rijkmuseums senaste katalog över kinesiskt porslin. Det svarta bergslandskapet utgör en ovanlig kontrast mot det tunna äggskalsporslinet.

Värdering: 11 300 - 17 000 kronor.

Det finns också en stor mängd med äldre föremål i auktionen. Exempelvis en mycket tilldragande blåvit vas, daterad till övergångsperioden mellan Ming- och Qingdynastin, vars motiv föreställer ett möte mellan två tjänstemän. Vasen är en av auktionens absoluta toppföremål från den sena Mingdynastin.

Den är blåvita modellen av en luta , tillverkad under 1800-talet, kan vara ett av de tidigaste, om inte det allra tidigaste, föremålet av den typen som finns registrerat. Med tanke på skicket och det blygsamma utropspriset är det här definitivt ett föremål i auktionen att hålla ögonen på (objektsnummer 785).

Visningen äger rum i Brygge mellan den fjärde och nionde februari, från klockan 10.00 till 14.00. Här hittar du hela katalogen.