2014 har i många avseenden varit ett intensivt, om än ett mycket bra och trevligt år. Det blev många resor ut ur riket för att kika på konst och ibland kändes det som att vi var på Arlanda mer än vi var i Uppsala för att besöka föräldrahemmet. Skoj förstås men så härligt att vara hemma nu över jul och läsa (har fortfarande Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande i rest till skillnad från min medbloggare. Dåligt, I know), titta på klassiker med Katherine Hepburn/Cary Grant/Jimmy Stewart/Spencer Tracy och lyssna på musik skriven av Phil Spector (I mean...Shangri-Las!) för optimal julfeeling.

I år firade vi också ett års jubileum för vår nättidning om samtidskonst, C-print, som varit ett sant nöje att driva från första början och för vilken vi planerar en massa spännande texter och projekt för 2015. Vi blev också tillfrågade att börja blogga för Barnebys i år vilket också varit jätteskoj. Barnebys bygger på en så himla bra idé och expansionen låter inte vänta på sig. Det är ett superslipat team som står bakom rodret på Barnebys och det är fint att få vara med i periferin (heja!)

Vi redogjorde nyligen en lista över de i vårt tycke bästa utställningarna som vi såg under 2014 på C-print och jag tänkte att jag skulle rada upp dem även här. För fylligare motiveringar går det att surfa in antingen på C-print eller också Barnebys amerikanska sajt där listan finns författad i längre form på engelska. Här följer listan:

 

10. Radhika Khimji, Artefacts from Below, Project 88 (Mumbai)

9. Bernard Frize, Hello My Name is Bernard Frize, Galerie Perrotin (Paris)

8.  Vanna Bowles, Surrender, Gallery Lars Bohman (Stockholm)

 

7. Allen Grubesic, Staring at the Sun, Niklas Belenius Gallery (Belenius/Nordenhake, Stockholm)

6. Bozar, Woman – The Feminist Avant-Grade of the '70s (Grupputställning, Bryssel)

5.  Magasin 3, I'm Still Here (Grupputställning, Stockholm)

4. Katrine Helmersson, Kulturhuset (Stockholm)

 

3. Jonathan Monk, Scott King & Scott Myles, The Lira Hotel Project (Turin)

 

2.  Nathalie Djurberg & Hans Berg, The Gates of the Festival, Lisson Gallery (London)

1. Sterling Ruby, Sunrise Sunset, Hauser & Wirth (NYC)