Allt fler designers använder sig av återvunnet material i sin design på ett mycket innovativt sätt.

Under det gångna året har bland annat IKEA lanserat ett kök gjort av återvunna petflaskor medan designduon Victor & Rolf återanvände tidigare tygstuvar till höst/vinterkollektionen 2016. Likaså lät den slovakiska designern Šimon Kerns Beleaf tillverka en stol av återvunna löv och bioharts, medan Brooks + Scarpa använde sig av återvunnen kartong och papp till inredningen av den Los Angeles-belägna butiken Aesops. Holländska designern Nienke Hoogvliet skapade även en samling möbler gjorda av återvunnet toalettpapper.

Nu är inte bara hög tid att tänka utanför boxen utan även på möjligheten till att skapa något helt nytt av återvunnet och återanvänt material. Med tanke på detta har Barnebys plockat ut ett par exempel på interiörer där återvunna föremål står i centrum.

Tillbaka till skolbänken

Dessa enkla men samtidigt funktionella stolar skapades ursprungligen för skolor och var tänkta till att vara lätta att stapla på varandra liksom att smidigt kunna transportera från rum till rum. Att de dessutom är riktigt snygga är ytterligare ett plus. Med detta i åtanke har man inspirerats till att skapa denna stol, kallad "Wimbledon":

De smala skolskåpen är den perfekta förvaringsmöbeln för små lägneheter och har dessutom en snygg retrotouch. Lika snygga enskilda som att kombinera i en rad om tio.

Så mycket mer än bara ett rör 

Att exponera rör i inredningen har blivit ett läckert sätt att visa på personlig stil. Borta är de dagar som dessa var förvisade till fabriker och industribyggnader, istället förekommer de nu allt oftare i moderna interiörer.

Samtliga föremål finns att hitta i Pro Auctions kommande auktion den 18 juli, 2017.