Varje år vid den här tiden brukar jag vara i Kina för att arbeta i butiken i Beijing och ställa ut på antikmässan i Hongkong. Men detta året ser lite annorlunda ut, jag är hemma i Göteborg och väntar förväntansfullt på vår lilla bebis som är beräknad nu i dagarna! Istället är min pappa och min syster Cecilia i Kina och håller ställningarna där! De skickar uppdateringar till mig varje dag och Beijing har bjudit på besök på antikmarknaden Panjiayuan, uppackning av nyinkomna varor i butiken och förväntansfulla kunder, besök i Förbjudna Staden, Peking-anka och möte med ett kinesiskt museum som förhoppningsvis inom kort kommer att göra en utställning med exportporslin, spännande!

Några tips på vad man inte bör missa om man besöker Beijing och är intresserad av antikviteter är ett besök på antikmarknaden Panjiayuan en tidig lördagsmorgon, en rundvandring bland konstskatterna på China National Museum, att strosa på den gamla antikgatan Liulichang och ett besök på porslinsmuseet i Förbjudna Staden, där det även finns ett speciellt museum med bara porslinsskärvor!

Samtidigt som vi väntar och längtar här hemma är det som vanligt antikmässa i Hongkong 25-27 maj och AntikWest är självklart med och ställer ut!

Björn på antikmarknad

Vår butik på Liulichang

Nyinkommet!

 

 

Kommentera