När det engelska auktionshuset Gorringes slår upp portarna för auktion så är det som i gamla tider. Här finns något för alla; engelska mahognymöbler trängs med silver från Georg Jensen, kinesiska pilgrimsflaskor och matsalsbord som innehåller biljardspel. Enda skillnaden från förr i tiden är att de numera finns att hitta på Barnebys! se hela katalogen här, eller ett smakprov nedan!
Gorringes_auktion_tedosor_fruktträ_nätauktion_engelska-auktionshus-på-BarnebysDe här underbara teburkarna med skön patina tillverkade av fruktträ under George III, runt år 1800, har formen av två päron. Utropet är 2 500-3 500 pund.
Kinesiskt-porslin_Chinese-Porcelain_Gorringes_Barnebys_auction-saleVissa föremål faller man bara för, utan att riktigt veta varför. Det här är ett sådant - tre kinesiska pojkar som bär upp en persika, som om de bar världen på deras axlar. Porslinsfigurer bemålade med emaljfärg. Utropet är 2-300 pund.
kandelabrar_gorringes_Silenus_brons_skulptur_figurin_bordslamporDe tre mycket dekorativa bronsfigurerna föreställer en berusad Silenus bärandes på en orm iklädd ett skynke av förgylld brons. Ser dem framför mig i en inredning som bordsarmaturer, eller ljusbärare. Utrop för alla tre är 800 - 1 200 pund.
Ljusstakar_ett-par_empire_Gorringes_auktion_nätauktionEtt par snygga empireljusstakar med tidstypisk dekor pryder vilket hem som helst. Utrop 1 200-1 600 pund.
Gorringes_Paisly_Nätauktion_BarnebysJag har sagt det förr, men paisleymönster är en av höstens stora trender. Något vi kommer att se mer av i modevärlden framöver. Vill du vara först, varsågod! Utrop är 2-300 pund.
smycken_Gorringes_Nätauktion_auktion_BarnebysEtt armband med sex ovala micromosaikarbeten föreställande ruiner från antikens städer. Tillverkat i Frankrike. Utrop 3-400 pund
Georg-Jensen_auktion_1920-tal_Gorringes_nätauktion_BarnebysAuktionen innehåller flera internationellt efterfrågade silverföremål från Georg Jensen. Denna skål i form av en tazza från Georg Jensen tillverkades 1922 och tillhör än idag en av favoriterna hos Georg Jensens publik.  Utrop är 1 000-1 500 pund.
Biljardbord_auktion_Nätauktion_Gorringes_engelska-auktionshus_BarnebysSist men inte minst, utan troligen rätt tungt är detta matsalsbord i mahogny från 1800-talet som innehåller ett snookerbord med tillbehör. Efter en lång och god middag kan man behöva röra på sig, eller hur? Utrop 1-1 500 pund.

 

 

Kommentera