När jag var liten och gick "myrbacken" ner till skolan med min kompis Johan så frågade han mig vad jag skulle göra om jag hade en miljon kronor. Köpa två miljoner bugg, svarade jag.

Idag kan jag inte tänka mig ett sämre sätt att göra av med pengarna. Ett klart mycket bättre sätt är att handla "riktiga grejer"på Barnebys. Igår satt jag och hittade flera favoriter på Uppsala Auktionskammares onlinekvalitetsauktion. Här kommer en del köptips för dig som tror att du redan har allt!
Vem har inte lagt pussel sjuka hemmadagar som barn?Pusslet som ropas ut för 3-4 000 kronor är från 1800-talet och består av ett kolorerat kopparstick. Motivet är efter Elias Martins välkända - "Utsigt af Stockholm". Dessutom är "lådan" signerad med en tryckt pappersetikett: Samuel Martin Bokbindare bor på Regeringsgatan Huset No 74. Bara en sådan sak...Är det någon som inte vill ha?
puderstol_Uppsala Auktionskammare_auktionDenna underbara gustavianska puderstol i mahognyimitation med skinnklädsel ropas ut för 6-8 000 kronor. Namnet puderstol kommer av stolens användningsområde. Man satt nämligen föredömligt i dessa stolar när håret skulle pudras för att man skulle bli fin och våga sig ut på stadens gator.
Stekfat_kompaniporslin_Uppsala-Auktionskammare_qianlongMycket av det kinesiska porslinet har som bekant dragit iväg prismässigt, men fortfarande kan man få den här typen av vackra blåvita stekfat för "inga" pengar alls. Utropet är 1 500- 2 000 kronor.
rokokobord_Uppsala-Auktionskammare_auktion_nätauktionFormer synonyma med rokokon är för de flesta de svängda benen. Hade jag fått önska hade bordet varit målat i en härlig gul eller grön färg från 1700-talet med perfekt slitage, men nu får man nöja sig med ett trärent furubord. Å andra sidan är utropet ett annat, än det hade varit för ett målat bord. Utropet är 3-4 000 kronor.
ampel_Uppsala-Auktionskammare_nätauktion_förgylld-brons_glasMed ett formspråk från antiken blev 1800-talets ampel en riktig bästsäljare. Detta exemplar är ett stockholmsarbete med tre ljusarmar samt en ljushållare för ett stämningshöjande ljus på insidan av glasskålen. Utropet är 12-15 000 kronor.

Hela katalogen hittar du här!

Kommentera