xaenhcds3pggoqvskwzz
- Vi har länge önskat utveckla våra skandinaviska rötter till att även omfatta Finland. Finland har ju ett starkt design-DNA, som på många sätt matchar Lauritz.coms identitet inom designikoner och möbelklassiker, likaså rymmer landet mycket intressant finsk och historisk rysk konst. Finland har därför alltid varit en potent möjlighet i vår långsiktiga strategi, och vi är glada för att nu skapa en fysisk närvaro i landet. Vi har ambitiösa förväntningar på både marknaden och vårt nya auktionshus, som vi hälsar välkommen i Lauritz.com-familjen, berättar Bengt Sundström, grundare och styrelseordförande för Lauritz.com Group.

Det nya finska auktionshuset etableras i Stockholms Auktionsverks namn. Lauritz.com köpte under 2014 Stockholms Auktionsverk.

- Det är med stor entusiasm Stockholms Auktionsverk tar ett nytt steg i företagets drygt 340-åriga historia genom att etablera oss i Helsingfors. Vi är säkra på att våra många internationella kunder kommer att visa på stort intresse för de finska varor som vi framöver kommer att presentera på auktion. Därutöver ser jag fram emot samarbetet med våra mycket kompetenta finska kollegor Helena Laakso och Dan Koskull. Vi är glada över att vårt mångåriga samarbete med vår representant i Finland Claire Svartström fortsätter, säger Niclas Forsman, VD for Stockholm Auktionsverk.

Från början av november kan lokala finska säljare därmed lämna in föremål till Stockholms Auktionsverks dagliga onlineauktioner på en prominent adress mitt i Helsingfors; Södra Kajen 14, 00130 Helsingfors. Lokala kunder kommer att i auktionshuset möta bl.a. just Helena Laakso och Dan von Koskull, som respektive är ansvariga för att förädla konst- och designkategorin. De är båda högt respekterade experter med en mångårig erfarenhet och tung expertis från auktionsbranschen. Vidare kommer Stockholms Auktionsverk i sitt nya finska auktionshus arrangera fine art-auktioner flera gånger om året, som inleds med en premiärauktion, inplanerat till slutet av november i år. Dessa fine art-auktioner hålls online för att säkra en så stor räckvidd som möjligt för att även nå den mer digitala konsumenten.

Lauritz.com Group har i dag 27 auktionshus fördelade i Sverige, Danmark, Tyskland, Norge och Belgien.

Kommentera