Misty, 150 miljoner år gammal från Wyoming, USA, såldes igår på auktion för den nätta summan av 4,2 miljoner kronor. Misty är för övrigt en mycket ovanlig diplodicus-dinosaurie, vars skelett är helt intakt. Hon hittades ursprungligen av några barn och idag är hon det sjätte exemplaret i världen, vars hela skelett har hittats. Detta är första gången som ett stort dinosaurieskelett säljs i Storbritannien och skedde i samband med att det brittiska auktionshuset Summers Place anordnade sin ”Naturhistoriska auktion med tema Evolution”.

Misty - diplodicus dinosaurie

Det är dock inte första gången som vi på Barnebys uppmärksammar dinosauriernas intåg i auktionsvärlden. För bara 10 dagar sedan anordnade nämligen auktionshuset Bonhams en auktion i New York med tema "Montana Duelling Dinosaurs & Distinguished Fossils". På denna auktion fanns ett spektakulärt exemplar av en Tyrannosaurus Rex, som till vår stora förvåning inte blev sålt.

 

Tyrannosaurus Rex

Vad som händer med Misty framöver är oklart, men den hemliga köpare har lovat att hon i framtiden kommer att visas offentligt.

Kommentera