Barnebys är glada att kunna välkomna Kalmarsunds Auktioner. Det var kombinationen av ett stort intresse för affärer tillsammans med intresset för antikt och design som fick Mathias och Susanne att starta Kalmarsunds Auktioner AB. Den 2 mars startar deras nästa auktion, men redan nu finns det möjlighet att ta en titt i onlinekatalogen.

Vilka föremål ska man hålla lite extra koll på i kommande auktion?

Det har skrivits en del i såväl i tidningen RETRO som i andra inrednings- och antiktidningar om Hertha Bengtson och servicen Blå Eld. Vi vill lyfta fram både det vita porslinet och det blå porslinet som finns med i kommande auktion. Härlig och lustfylld design inför sommarens stundande dukningar på terrass och altan.

Blå Eld - Rörstrand - Hertha Bengtson. Utropspris 1,500 SEK.

135. Blå eld Rörstrand - Hertha Bengtson. Utropspris: 1,500 SEK.

Vi vill också lyfta fram en Golvljusstake från BODA KONSTSMIDE - 25 år. En härlig ljusstake som troligen har formgivits av Bertil Vallien. Ljusstaken är etikettmärkt. Svårt att finna någon exakt likadan, vilket kan ge köparen en känsla av att äga ett unikt föremål.

5. Golvljusstake Boda Smide 25 år - etikettmärkt. Utropspris: 2,000 SEK.

En tredje produkt som vi vill lyfta fram är två lampor från Örsjö Belysning i Småland. Örsjö Belysning har under flera år vunnit ett flertal internationella designpris för sina lampor. Det gör det extra roligt att ha med två lampor från 60/70-talet som  troligen är inspirationskälla för nutidens design.

122. Bordslampor Örsjö Belysning troligt 60-70 tal. Utropspris: 800 SEK.

Ni har en inspirationsblogg, vad är tanken kring denna?

Vi tror på många föremål kan få nya användningsområden. De kan finna ett "nytt liv"! Nu har vi exempelvis med en kryddhylla som du med enkla medel kan använda att lägga halsband eller scarvas i. Eftersom föremålen säljs på kommission är det svårt att "göra om" - såga sönder, limma etc..Det blir alltså med enkla medel. Vi kommer att öka inspirationsdelen i takt med att intresset för Kalmarsundsauktioner AB ökar.  Vi tycker också att det är viktigt med att ge inspiration om vilka trender som är på gång och hur man kan mixa nytt och gammalt.

 

Tack för pratstunden! Nu ser vi fram emot en ny spännande auktion!

 

Kommentera