I dagarna säljs rysk konst världen över. Inte minst det engelska huset MacDougall´s som är ledande på rysk konst och konsthantverk i England har ett par riktiga toppnummer på auktionen den 5 juni i London. Se hela katalogen här!

MacDougall´s_russian-sale_rysk-auktion-Barnebys Inte helt olikt det finska måleriet vid samma tid. Utropet för MacDougall´s målning av Mikahil Nesterov

Sotheby´s är inte sämre när man klubbar iväg den ryska konsten på auktion i London den 3 juni. Ett av paradverken, ett kubistiskt kvinnligt porträtt är målat av Natalia Goncharova och ropas ut för 600-800 000 pund.

Natalia Goncharova_Femme Cubiste_Sotheby´s_Russian art_sale Natalia Goncharovas kubistiska kvinnoporträtt ropas ut den 3 juni på Sotheby´s "Important Russian Art"

Även på hemmaplan har vi en aktör som tidigt uppmärksammade det ryska måleriet. Uppsala Auktionskammare ropar bland annat ut en landskapsmålning av Ivan Ivanovich Shishkin från 1873 för 3-4 miljoner kronor på den klassiska auktionen 13-14 juni.

ivan_ivanovich_shishkin_Uppsala Auktionskammare Uppsala Auktionskammare ropar ut ryskt måleri av bland andra Ivan Ivanovich Shishkin

Kommentera