IMG_3878Göteborgs Auktionsverk presenterar inte bara fantastiska armbandsur för män med stil. På höstens kvalitetsauktion tävlar även Wiwen Nilssons stilrena silversmycken och en dubbelsignerad rokokosekretär av Christian Linning om uppmärksamheten, Karin Björquist och Gunnar Cyréns Nobelservis med en trendrätt releiflossa av Ingrid Hellamn Knafve. En Porsche 928 GTS från 1992 med en oljemålning av Pehr Hilleström från 1786.

Det är dags för Sveriges framsida att visa vad de går för. Här bjuder jag på några av auktionens mest intressanta föremål!

 

Ett av årets mest anmärkningsvärda vindsfynd är armbandsuret Ett av årets mest anmärkningsvärda vindsfynd är armbandsuret tillverkat av den schweiziske klocktillverkaren Audemars Piguet & Co som grundades 1875. Det sällsynta armbandsuret hittades när några arvingar sorterade upp ett dödsbo efter en avliden släkting. I en låda med porslin, leksaker och annan bråte hittar man ett antal klockor av olika slag. En av dem är denna underbara Audemars Worldtime från 1943. Uret är i stål, manuellt och har blivit genomgången av en urmakare inför försäljningen. Utropet är 450 000 kronor.

 

Kommentera