Bengt Sundstrøm, styrelseordförande och grundare av Lauritz.com, Mette Rode Sundstrøm, vd för Lauritz.com samt Niclas Forsman , vd för Stockholms Auktionsverk Bengt Sundstrøm, styrelseordförande och grundare av Lauritz.com, Mette Rode Sundstrøm, vd för Lauritz.com samt Niclas Forsman , vd för Stockholms Auktionsverk

Barnebys vill alltid vara den mest relevanta sökkanalen för dig som letar efter något särskilt att köpa på auktion eller i konst och antikhandeln. Ju fler aktörer som listar sitt utbud på Barnebys, desto bättre service kan vi erbjuda våra användare genom att göra det lättare att hitta det ni söker. Vi är därför glada att återigen kunna erbjuda er utbudet från Lauritz-koncernens 28 auktionshus.

Välkomna tillbaka! Vad fick er att komma tillbaka till Barnebys?
Lauritz.com har utvecklats till Nordeuropas största auktionsfirma med en omsättning på över 1,3 miljarder kronor (2016) och tre miljoner registrerade kunder. Idag har vi flera olika varumärken och flera fungerande plattformar med upp till sex miljoner online-besök per månad från 200 länder. Trots det, är vi alltid intresserade av att ingå strategiska samarbeten med kompetenta och ambitiösa aktörer. Vi har med intresse följt Barnebys och tycker att ni är en ledande auktoritet i auktionsbranschen som når långt både i Sverige och internationellt. Därför tycker vi att tiden är rätt att återuppta samarbetet igen. Nu ser vi fram emot att komma igång!

Vilka är era största marknader?
Rent omsättningsmässigt är det Sverige och Danmark som är våra största marknader. Därefter kommer Tyskland som har en stor potential. Idag har vi fyra lokaler i Tyskland, men hoppas på sikt att kunna etablera ytterligare tjugo auktionshus i landet, antingen via uppköp av traditionella auktionshus som vi vill konvertera till online eller själva starta helt nya auktionshus.

Showroom-II

Vilka är era viktigaste marknader?
Vi är ett internationellt auktionshus med skandinaviska rötter. Idag har vi 28 auktionshus i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland och Belgien. Det är fortfarande vår vision att demokratisera auktionsbranschen internationellt och öppna upp den för alla slags konsumenter oavsett var de befinner sig i världen.
Ambitionen är att rulla ut Lauritz-konceptet i övriga Europa, men även på andra kontinenter.

Vad hoppas ni få ut av vårt framtida samarbete?
Vi är säkra på att det kommer att bli utmärkt och ge fruktbara synergier mellan Lauritz-koncernens varumärken och Barnebys. Vi har vanligtvis cirka 12 000 pågående auktioner på Lauritz plattform och förra året sålde vi totalt 340 000 föremål. Vi förväntar oss att Barnebys utgör ett stark kanal för att ytterligare öka exponeringen av våra kunders varor som auktionerats ut av oss.

Vad är Barnebys största styrka, tycker ni som auktionshus?
Vår uppfattning är att Barnebys gynnar hela auktionsbranschen genom att hjälpa självständiga auktionshus att nå ut till fler kunder. Det är en sympatisk drivkraft som vi gillar och tror på. Vi tror på att gemensamt lyfta varandra i auktionsbranschen istället för att motarbeta varandra.
Barnebys matchar vår internationella ambition att bjuda in fler globala besökare till våra auktionsplattformar. Dessutom känner vi att Barnebys delar passionen för de varor som Lauritz.com säljer. Det är viktigt för oss, då vi vill lyfta historierna bakom konst, design och antikviteter för att nå ut till ännu fler kunder.

Barnebys grundades i Sverige 2011 i Sverige av Christopher Barnekow, Pontus Silfverstolpe, Gustaf Grapengiesser och Christofer Ferreira och är idag världens största söksajt för auktioner och antikhandlare. Idag finns Barnebys med sajter på sju olika marknader med sju olika språk.
Barnebys listar utbudet från tusentals auktionshus samt konst- design och antikhandlare världen över och täcker i stort sett hela den nordiska marknaden. Vare dag listas mer än 500 000 föremål som är till salu, samt närmare 35 miljoner sålda föremål på auktion.

Varsågod att börja din sökning här!
Du kan också skapa en bevakning vilket innebär att vi jobbet åt dig, och skickar dig ett mail så fort det du söker dyker upp hos något av de anslutna auktionshusen eller handlarna som listas på Barnebys!

 

Kommentera