Henri Matisse arbetar med "The Dance" 1910

Nu drar jag igång min blogg här på barnebys.se, en blogg om kultur med allt vad det innebär av litteratur, musik, film etc., men med största fokus på att få både mig själv och er som läsare att förstå konst lite bättre. Ni får följa med i min jakt på att hitta vad det är som fascinerar så med konst, alla de sammanhang som konsten dyker upp i, som inspirerats av konst och där konsten spelar en viktig roll. Om varför vi överhuvudtaget bryr och (och varför vi bör bry oss) om konst. Det kommer att bli en blandning av personliga analyser, intervjuer med intressanta människor, eventuellt några halvflummiga betraktelser och en hel massa tankar om konst och kultur.

Jag heter Karolina och arbetar som journalist, redaktör och författare. Jag är redaktör för Konstnären och Fotografiskas tidning och arbetar regelbundet för några ytterligare konst-, design- och inredningsmagasin. Som bokredaktör redigerar jag framför allt fack- och populärvetenskaplig litteratur och nu i september släppte jag min första bok, ”Värdet av konst”, som jag skrivit tillsammans med min man Erik (www.värdetavkonst.se).

Jag hoppas att bloggen kan ge er läsare nya tankar, infallsvinklar och insikter om konst, men också att ni ska kunna ta del av tips, upplevelser och tankar om kultur i allmänhet. Till varje inlägg kommer jag att köra en ”Dagens soundtrack”, med den låt som inspirerar mig mest just den dagen. Vi ses!

Dagens soundtrack: Mapei, Don't Wait


 

 

Kommentarer