19 april – De gamla mästarnas målningar

Möt de sanna mästarna från 1300-talet fram till 1700-talet, där verk av bland andra Luca Giordano, Huybrecht Bueckeleers, Andrea Vaccaro, Giovanni Francesco Barbieri, Johann Georg Platzer, Hendrik van Balen och Jacopo de Sellaios erbjuds.

En av auktionens absoluta höjdpunkter är målningen The Birth of Christ från den tyska konstnären Hans Memlings (ca 1435-1494) atelje. Det finns väldigt lite information om Memlings utbildning men han anses vara av den holländska skolan. År 1465 fick Memling medborgarskap i Brygge, ett centrum för internationell handel som tillhörde the Duchy of Burgundy, där han lät öppna en verkstad. Han anställde lärlingar och assistenter och bland hans kunder fanns religiösa institutioner, sekulära grupper, rika lokala och internationella köpmän. Över tiden utvecklades Memlings studio till den mest framgångsrika i sitt slag i Brygge.

Målningen som är uppe för auktion är inte skapad av Memlings hand, dock målad av en nära kollega eller student som använt sig av mästarens modeller i kombination med nya konstellationer. Detta sätt att återanvända en viss form underlättade för stora konstnärer att klara av flera viktiga beställningar samtidigt, utan att för den sakens skull behöva kompromissa på kvalitén. Något som bland annat framkommer i jämförelser av verk som är gjorda under samma tid och som trots att slutprodukterna skiljer sig åt ändå är rika på kvalité och detaljer.

20 april – Möbler, skulptur, glas och porslin

Buda på vackra antikviteter som ger ditt hem någonting unikt och speciellt.

21 april – Smycken

Upptäck förstklassiga smycken, men se upp med att det kan bli svårt att välja bland de över 200 föremålen i katalogen.

21 april – 1800-talsmåleri

Auktionsveckan avslutas med de stora mästarnas efterträdare. Här erbjuds storskaligt måleri, landskap, porträtt och mer därtill i alla de stilar som kom från 1800-talet.

Besök visningarna från och med 9 april på Palais Dorotheum i Wien, där också auktionerna kommer att hållas.

Du kan självklart även se samtliga auktionsobjekt från Dorotheum hos Barnebys.