Enligt BagHitch själva är visionen "att du ska kunna resa jorden runt utan att behöva betala för det".

Hur då? Genom att den som vill skicka något betalar dig som förare direkt. Du slipper således åka med en tom bil från norr till söder, du kan i stället fylla de outnyttjade utrymmena med leveranser som ligger på vägen eller har samma slutdestination som du själv och samtidigt få betalt för det. Det är således både ett grönare sätt att frakta paket på samtidigt som det är billigare, både för den som ska skicka och för den som ska åka någonstans.

Vad kan man skicka då? Såhär skriver BagHitch på sin hemsida; "En silversked får plats i handskfacket och en båt fäster du på din dragkrok, om du har någon. Det är även bara du som förare som vet hur mycket tid du har, samt vad du är villig att köra – till rätt pris. Det enda vi bryr oss om är att du kör försiktigt." Vad du som förare kan och vill leverera är således det som avgör, du har förstås även rätt att säkerställa paketets innehåll.

"Skicka det som skickas kan. Du skickar vad du vill, när du vill och hur du vill." Självkart tycker Barnebys att ett miljövänligare och billigare alternativ till att frakta dina nyförvärvade auktionsfynd är toppen och tror BagHitch kan bli en succé!