Den händelse tog sin början då Ben satt på tåget på väg till Oxenholme, England. Den mystiske medpassagerare intill, påstod sig heta Robin Banks och räckte honom därefter ett av sina verk med orden "This will be worth about £20,000—have a good life, brother."

Ben berättade att mannen öppnat sin ryggsäck, vars innehåll bestod av sprayburkar och en gasmask. Ur väskan tog han även upp ett ark, på vilket han målat små färgpunkter samtidigt som han råkade tappade ut sina färgburkar. Ben plockade då upp dessa och efter det signerade mannen arket med något annorlunda bokstäver och siffror samtidigt som han frågade om Ben visste vem Robin Banks var?

Senare har Ben berättat att mannen som påstod sig vara "Banksy" var en vit man i dryga 40årsåldern och att han såg "riktigt knäpp ut" med ovårdade kläder med färg på och en gammal plufsig hat.

Hans familj har nu kontakt auktionshuset Bonhams som föreslagit att de ska låta konstverket bli verifierat som äkta. Om så visar sig vara fallet planerar Ben att sälja det och använda pengarna till att köpa en ny telefon samt öppna ett sparkonto.

Vem vet, inom kort hittar vi kanske detta verk på auktion men fram till dess kan ni hålla tillgodo med följande verk av Banksy!

Taggar