Auktionen pågår den 9-25 oktober och bjuder på en stor samling Star Wars-figurer i originalförpackningar, hundratals smurfar, Lego, He-Man, Big Jim, Nintendo och mycket mer. Nu på lördag hålls dessutom ett öppningsevent dit hela familjen är välkommen för att ta del av de dryga 100-talet auktionsutropen, mingel med utklädda superhjältar, tipspromenad och Nintendospel på storbildsskärm.

- Idén till denna auktion tog form för ett år sedan säger David Brolin som berättar att samlarmarknaden för den här typen av föremål fullkomligt exploderat de senaste åren. "Priserna på Star Warsföremål har generellt sätt ökat med uppåt 100 procent på bara ett år. Anledningen till det är bland annat att ekonomin i USA har blivit bättre, vilket bidragit till såväl nya samlare som att gamla samlare, som tvingats till upphåll då ekonomin var dålig, nu har kommit tillbaka. Att det dessutom släpps en ny Star Wars-film senare i år är ytterligare en faktor som bidrar till större intresse och efterfråga. 

Var ifrån kommer de föremål som nu erbjuds på auktionen?

- Vi får in leksaker och samlarföremål lite då och då men har haft tur att dessutom få in ytterligare en samling med 15 riktigt bra nummer, däribland en Darth Vader-figur från 1978. Av en slump fick vi även in leksaker, som under flera år stått orörda in ett äldre butikslager. Många av dessa leksaker kom i orginalförpackning med påklistrade svenska etiketter och innehållsförteckningar, något som brukar vara uppskattat bland svenska samlare, säger David.

David, vad skulle du säga är auktionens toppnummer?

- Det måste vara Darth Vader i oöppnad förpackning från den första filmen som utkom 1978. Det är en första utgåva tillverkad av det brittiska leksaksföretaget Palitoy och som dessutom fått ett mycket fint betyg i Toygraders betygskala. Vi har även fått in Star Wars kanske mest populära figur Boba fett. Boba fett säljs även den i orginalförpackning och utkom inför första filmen, trots att själva karaktären inte dyker upp förens i andra filmen. Detta då man redan från start insåg att Boba fett troligtvis skulle komma att bli en populär figur och därför fick även han ingå i utgåvan av leksaker som släpptes inför första filmen. 

 

Nästan alla 96 karaktärer från Star Wars, 700 Smurfar, varav flera ovanliga och mycket, mycket mer erbjuds på auktionen som går av stapeln den 25 oktober. Samtliga leksaker visas hos Bukowskis Market på Västberga Allé 3 under ordinarie öppettider, till och med den 24 oktober.

Missa heller inte öppningseventet nu på lördag den 10 oktober klockan 11.00-15.00. Ta med dig familj och vänner och kom dit!