Barnebys Group har idag köpt ValueMyStuff, världens ledande värderingstjänst för konst och antikviteter.

Christopher Barnekow, Barnebys CEO och medgrundare säger: “Vår vision är att göra det lättare för människor att ta del av den fantastiska marknaden av konst, design och antikviteter, ge dem mer kunskap och erbjuda en tydligare bild av marknaden, liksom att göra det lättare för auktionshusen, handlarna och gallerister att nå nya, större kundgrupper. Köpet av ValueMyStuff är ett viktigt steg i att säkra det vi erbjuder då pålitliga och korrekta värderingar är grundläggande för att marknaden ska fungera.

Pontus Silfverstolpe and Christopher Barnekow, två av Barnebys medgrundare. Pontus Silfverstolpe and Christopher Barnekow, två av Barnebys medgrundare.

ValueMyStuff hjälper människor att förstå värdet av sina föremål och används som verktyg av köpare för att kunna bygga vidare på sina samlingar. De senaste åtta åren har ValueMyStuff upptäckt en målning av Claude Monet värderad till 1,5 miljoner pund, ett medeltida kyskhetsbälte värderat till 2000 pund, en golfboll från 1800-talet värderad till 20 000 pund och en kinesisk Kangxi-skål som såldes för 183 000 pund.

De flesta mail som når Barnebys är värderingsförfrågningar. I min mening är det viktigt för oss att kunna möta användarens önskan och de senaste åren har vi sett att våra användare vill ha snabba värderingar av allt från Picasso-målningar till keramik och korkskruvar.

Detta är ett unikt tillfälle att vidare stärka en av nyckelkomponenterna i Barnebys ekosystem, att tillgängliggöra värderingstjänsten för alla användare. Barnebys erbjuder förutom en överblick av marknaden även världens största arkiv, med 80 miljoner sålda föremål, från auktion världen över. Samt individuella och oberoende värderingar online. För privatpersoner används informationen vanligtvis inför försäljning eller i försäkringssyfte. Barnebys assisterar såldes i en av de mest kritiska delarna av auktionshusens verksamhet - det vill säga att få in föremål till försäljning.

Vi ser en växande efterfrågan, både från individer liksom från auktionshusen runt om i världen, på enkla och snabba värderingar utförda av experter. Rapporter visar att det är under 5% av allt lösöre som omsätts på andrahandsmarknaden. Vi förväntar oss att den siffran kommer dubblas inom de kommande tio åren,” säger Christopher Barnekow.

Patrick van der Vorst, ValueMyStuffs CEO. Patrick van der Vorst, ValueMyStuffs CEO.

Patrick van der Vorst, ValueMyStuffs CEO kommenterar: “Jag har följt Barnebys utveckling i konstvärlden de senaste sju åren och är väldigt glad över att vara delägare i företaget.”

ValueMyStuff beskrivs som en “virtuell Antikrundan”, och är världens ledande värderingstjänst för konst och antikviteter. Hemsidan har idag över 500 000 användare och förser sina kunder med värderingar av konst, antikviteter och samlarföremål, såsom vin och klockor, eller andra föremål som ingår i företagets 48 kategorier. ValueMyStuff är grundat år 2010 av Patrick van der Vorst, Sotheby’s tidigare Europachef. Företaget har idag ett team bestående av 62 experter som tidigare arbetat för världens ledande auktionshus såsom Sotheby’s, Christie’s och Phillips, vilket garanterar kvaliteten på värderingarna som utförs.

Patrick van der Vorst glädjer sig åt Barnebys förvärv av ValueMyStuff. Angående företagets tillväxt säger Patrick:

Med teknologins utveckling de senaste åtta åren har människor nu de bästa kamerorna i sina telefoner, vilket gör det väldigt mycket lättare att skicka in föremål för värdering. Tillsammans med företagets etos att alltid vilja leverera mer än vad som förväntas, har företaget nått stora framgångar. ValueMyStuffs värderingstjänst har inte bara visat sig mycket användbar för privata användare utan även för handlare och auktionshus, vilka använder ValueMyStuff för att få vidare expertis eller som komplement i det egna varumärkesbygget.”

Pontus Silfverstolpe Pontus Silfverstolpe

Barnebys Group, grundat 2011 är världens ledande söktjänst för konst, design och antikviteter. Tidigare förvärv är de USA-baserade företagen Simple Auction Site och Collectors Weekly.

Köpet av ValueMyStuff innebär ett stort steg framåt för Barnebys och stärker en av företagets viktigaste uppgifter, att bidra till en effektivare och snabbare auktionsmarknad.