Ai Weiwei - 221K följare

Den kinesiske konstnären Ai Weiweis Instagramkonto handlar inte bara om konst, han använder det också som en kanal för att sprida sina åsikter och belysa politiska frågor som exempelvis den rådande flyktingsituationen.

Något Barnebys har skrivit om förut i konst vs politik.

 

Simon de Pury - 147K följare

Den schweizisk DJ:n, konstsamlaren och grundaren av auktionshuset Phillips de Pury & Company, Simon de Pury, är dessutom världens kanske mest kända konst- och auktionsförrättare och har blivit kallad "En Mick Jagger inom konstauktioner" för hans spektakulära stil i auktionssalen. Hans instagramkonto är på intet sätt ett undantag då han bjuder sina följare på iögonfallande bilder från resor runt om i världen liksom från konstmässor och konstauktioner han besöker.

 

Robin Cembalest - 27,3K följare

Älskar du konst? Då bör du definitivt följa journalisten, digitala strategen och tidigare ARTnews redaktören Robin Cembalest. Flera gånger om dagen hon uppdaterar hon sitt instagramkonto med coola målningar och skulpturer mestadels av samtida konstnärer.

 

Damien Hirst - 93,2K följare

Som en av världens mest kända samtida konstnärer behöver Damien Hirst knappast någon närmare presentation. Anledningen till att han nått denna populäritet är troligtvis ett resultat av hans ofta provocerande konstverk liksom att han är en av de mest framstående medlemmarna av Young British Artists och dessutom Storbritanniens rikaste levande konstnär. På hans Instagramkonto får du se hans berömda konstverk samt ta del av information rörande aktuella utställningar runt om i världen där dessa verk visas.

 

Banksy - 152K följare

Banksy är förvisso inte den mest frekventa instagramanvändaren men han är fortfarande Banksy. Det han gör skapar ofta en hel del uppmärksamhet i konstvärlden och så även på instagram. För det mesta finns ingen, eller väldigt lite, bildtext till bilderna men det hindrar inte hans fans från att använda instagram för att försöka leta upp konstverken, något som bland annat inträffade för två år sedan när han gjorde om hela New York till en installation. Hans inlägg skapar dessutom diskussioner kring den politiska innebörden av hans verk.

 

Laurie Simmons - 80K följare

Den amerikanska konstnären, fotografen och filmaren Laurie Simmons är främst känd för sina fotografier av iscensatta hemmamiljöer. I sitt färgstarka instagramflöde visar hon dels sina favoritbilder och filmer skapade av andra konstnärer dels sina egna konstverk samt små glimtar av sitt dagliga liv.

 

Daniel Arsham - 225K följare

Den New York-baserade konstnären Daniel Arsham tar sig an gränslandet mellan konst, arkitektur och performance. Hans instagramkonto är ofta den första plats han väljer för att delge sina följare information om kommande projekt och nyheter. Utöver det visar han fantastiska konstverk och bli inte förvånad om stjärnor som Pharrell Williams, Kanye West eller Usher dyker upp i flödet.

 

JR - 807K följare

Den franska, anonyma fotografen och konstnären JR kombinerar konst och handling i sina verk. Han är känd för sina stora svartvita fotografier och för projekt som Face 2 Face, vilken ägde rum i Israel och Palestina år 2007. I JRs instagramflöde får vi ta del av uppdateringar om pågående projekt till exempel Inside out-projektet, i vilken över 300 000 personer hittills har deltagit och publicerat bilder. Dessutom uppdaterar han från utställningar han gillar och platser han besöker och likt Daniel Ashams flöde dyker kända Hollywoodstjärnor upp då och då.

 

Saatchi Art - 90,4K följare

En av världens mest berömda konstgallerier, Saatchi Art, är ett måste att följa. Inte bara är det fullt av vacker konst, det bjuds även på kortare intervjuer och besök i konstnärsateljéer. Under deras hashtag #LiveWithArt uppmuntrar de människor att lägga bilder på hur konsten ter sig i deras hem och utifrån dessa bilder publiceras några i Saatchi Arts eget flöde.

 

Street Art Globe - 1,9M följare

Gatukonst är en alltid lika inspirerande och fascinerande konstform. Genom att följa Street Art Globe får man ta del av fantastiska filmer och konstverk som tar andan ur en. Detta är ett konto som man kan spendera timmar på att titta i.

 

Ni har väl inte missat vår lista 10 museer alla borde följa på Instagram