Artspace ser det som sitt kall att ta in konsten i gemene mans liv och att samtidigt hjälpa konstnärer och institutionerna bakom dem att nå ut till en bredare publik. Genom att samarbeta med välrenommerade gallerier och ideella organisationer världen över kan de erbjuda samlare och nyblivna konstälskare möjligheten att upptäcka och köpa konst från världens största konstnärer.

Här är några av Barnebys favoriter som finns till försäljning hos Artspace just nu.

Tryck

"Jag är konstnär och måste därför vara modig", säger Christo. "Visste du att jag inte har kvar några av mina konstverk? Jag gör mig av med dem när så fort de är färdiga. Bara skisserna och kollagen finns kvar, och det ger mina verk en nästintill legendarisk karaktär. Jag tror att det krävs mer mod att skapa saker som man vet kommer att försvinna, än att skapa något som kommer att finnas kvar."

Skulptören Christo och hans partner Jeanne-Claudmosts mest välkända verk är bland annat inpackningen av riksdagshuset i Berlin och bron Pont-Neur i Paris i tyg, det 3,8 mil långa konstverket "Running Fence" mellan Sonoma och Marin i Kalifornien, samt "The Gates" i Central Park i New York.

Den amerikanska popkonstens gudfader Roy Lichtenstein använde bendayprickar och tjocka svarta linjer för att skapa sina karakteristiska silkscreentryck som inspirerats av serietidningarna.

Han var en relativt okänd konstnär fram tills att han 1962 skapade sin första serietidninginspirerade målning och tog dem till Leo Castelli Gallery i New York, som nästan omedelbart ställde ut hans verk. Mellan 1961 och 1987 hade Lichtenstein fler än 16 egna utställningar på Leo Castelli Galleri och ställde också ut frekvent runt om i Europa och Asien.

Christopher Wool började sin karriär som neopopkonstnär, men undersöker numera målandets flyktiga och (anspelande, syftande) kvaliteter med en mängd olika metoder. Bland annat genom att använda rulljalusier som mallar för att dekorera vita dukar med mönster. "Jag blev mer intresserad av 'hur man målar" snarare än 'vad man målar'", säger han.

Under det sena 1980-talet inspirerades han av orden "SEX" och "LUV" som stod spraymålade på en lastbil utanför hans ateljé, och använde dem i en serie textbaserade verk med namnet Black Book-målningarna. Enligt konstkritikern Ken Johnson är detta "några av de mest slagkraftiga målningarna under 1980- och 1990-talen."

Katherine Bernhardts målar sina avbildningar av vardagliga ting direkt ur minnet. Hon använder sig av akryl- och sprayfärg för att skildra föremål som Doritos, strumpor, vattenmeloner och basketbollar.

De färgglada konstverken står som en motsats till de glamourösa, sexualiserade porträtten av modeller som hon annars är känd för.

Fotografi

"Jag intresserar mig för bildens hela livstid", säger Asha Shechter. "Jag är intresserad av hur en bild skapas, hur den påverkar oss, hur den åldras och när den slutar vara användbar."

I hans förvillande verk tycks de fotografiska motiven och 3D-framställningarna att sväva och sprida sig över bildytan.

"Unusual Habits" togs som en fotosession för underkläder för Harper's Bazaar. Trots att fotografiet ser ut att vara en backstagebild där modellen plockar sina ögonbryn var den här bilden faktiskt iscensatt.

Andrea Blanchs fotografier behandlar ofta universella ämnen som kön, klass och sexualitet. Hennes förmåga att med stor träffsäkerhet skapa autentiska scenarion har gjort henne berömd i fotografi-, mode- och konstvärlden.

Sara Vanderbeek, Baltimore Aphrodite, 2013. Sara Vanderbeek, Baltimore Aphrodite, 2013.

Sara VanDerBeek, Baltimore Aphrodite, 2013.

Sara VanDerBeek utforskar gamla former och figurer genom färgfotografi. Bilden ovan föreställer Afrodite och belyser den ständigt föränderliga skildringen av kvinnofiguren och tolkningar av kroppen i konsten genom tiderna.

 

Den colombianske konstnären Fernando Boteros verk karakteriseras av figurer med mjuka, runda former, breda ansikten och små anletsdrag. Botero influerades tidigt av spanska och mexikanska konstnärer som Francisco de Goya, Diego Rivera och Diego Velázquez och utvecklade sin omisskännliga stil under 1960-talet. Han använder matta, ljusa färger eller brons för att skapa sina "uppblåsta" versioner av människor, stilleben och landskap.

Charlie Roberts figurativa målningar är inspirerade av det vardagliga livet och föreställer ofta unga kvinnor som utför olika aktiviteter. De kan exempelvis måla, spela tennis eller åka skridskor och påminner om Matisses dansare. Roberts verk för också tankarna till Hockneys tidiga målningar och fotokollage, kubismen och serietidningar.

James Siena är mest känd för sina invecklade geometriska abstraktioner som han skapar med fri hand genom följa vissa regler som han kallar för "visuella algoritmer". Genom att börja med en basenhet, ofta en form eller en samling linjer, låter han algoritmerna leda honom fram genom skapandeprocessen.

 

Upptäck och utforska mer samtidskonst från Artspace hos Barnebys!